Földhangoló Ökotábor 2014

2014. augusztus 11. - 2014. augusztus 17.

Helyszín: Nagybörzsöny

Programok

Fenntarthatóság a gyakorlatban, közösségben a hegyek között.. Ebben az évben második alkalommal kerül megrendezésre a Földhangoló Ökotábor a börzsönyi hegyek tövében, távol a világ zajától egy nagy múltú és virágzó jelenű idilli falucskában. Augusztus 11-17-ig a táborozók kiszakadnak a fogyasztói társadalom kíméletlen fogaskerekei közül és kísérletet tesznek a létmódváltásra. Az utóbbi néhány évben szerencsés módon… Tovább »

Földhangoló Ökotábor 2014

2014. május 3.

Hírek

Ebben az évben második alkalommal kerül megrendezésre a Földhangoló Ökotábor a börzsönyi hegyek tövében, távol a világ zajától egy nagy múltú és virágzó jelenű idilli falucskában. Augusztus 11-17-ig a táborozók kiszakadnak a fogyasztói társadalom kíméletlen fogaskerekei közül és kísérletet tesznek a létmódváltásra. (x)

Visszatérés a természethez

2013. augusztus 13.

Hírek

Gitárszó a tábortűznél, növényismerettel egybekötött túra, tehénfejés – ilyen élményekben részesültek a nagybörzsönyi Földhangoló Ökotábor résztvevői.

Utak a fenntarthatóság felé – életmódváltó tábor a Börzsönyben

2013. június 27.

Hírek

Az ELTE-n működő Kisközösségi Program munkatársai a fenntarthatóság komplex problematikáját az emberi közösségek oldaláról közelítik meg. A harmonikus emberi élet ideája számukra egyenlő a társaságban-léttel, a jövő iránt felelős életmódot ilyen közösségek létrehozásával tartják megközelíthetőnek. Ennek az elméletnek a gyakorlatban megvalósítható ötleteit mutatják be és gyakorolják a táborban, mely a zöld technológiák alkalmazása mellett az… Tovább »