Fideszes földügyek – korrumpálódni csak az elvárások mentén

2020. december 6.

Hírek

A magyar miniszterelnöknek, mint tőle magától tudjuk, nincsenek üzleti ügyei. Földügyei sincsenek, csak a feleségének, a vejének, meg az avatarjának lett az ő miniszterelnöksége alatt akkora birtoka, ami mellett mondjuk Horthyé egy szerényebb jobbágyteleknek tűnne. Mindez úgy jön ide, hogy kiderült: nem nyugdíjas állás az Orbán-kormányban földügyekkel foglalkozó kormánytagnak lenni.

Folytatódik a termőföld mutyi

2016. május 21.

Hírek

Népszavazási kezdeményezés ide vagy oda, tegnap elindult a földárverések harmadik üteme, a „Földet a gazdáknak!” program keretében. Fazekas miniszter újabb 60 ezer hektár eladását hirdette meg. Zajlanak a perek a földjeiből állami segédlettel kiforgatott Kishantosi Nonprofit Kft. és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet között. A földekre korábban bérlőként bejelentkezett pályázók közben már meg is vették a… Tovább »

Ötmillió a zsebbe, a birka meg mehet, amerre lát

2016. január 5.

Hírek

Fogalmuk sincs a hajdú-bihari gazdáknak, mihez kezdjenek: a földpályázatokon elnyerték előlük a legelőket, és miután másodfokon is vesztettek, több ezer juh halhat éhen. A Kúriához fordulnak. Az index videója a hortobágyi földmutyiról.

A földmulyi természetvédelmi aggályai

2015. november 19.

Hírek

Bár a Natura 2000 hálózat és az európai természetvédelmi keretjogszabályok jók és korszerűek , a magyar kormányzati álláspont ezzel ellentétes, hiszan az Orbán-kormány elkezdte az állami tulajdonú területek értékesítését, amelyek között Natura 2000 besorolású szántók és gyepek is találhatók. Ha ezek a területek magánkézbe jutnak, további sok ezer hektáron nehezül meg a természetvédelmi szempontok érvényesítésének… Tovább »

Pert nyert a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

2015. október 20.

Hírek

A Debreceni Törvényszék két esetben is megállapította, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a nyertes pályázó, a pályázati eljárás és a szerződéskötés során nem sértett jogszabályt, nem kerülte meg azt és a megkötött haszonbérleti szerződés nem ütközik jó erkölcsbe.

Fideszes fizetős technika a fals közadatokért

2015. július 20.

Hírek

Az új információs törvényre hivatkozva 7 millió 770 ezer forintos ellenszolgáltatást kért a Nemzeti Földalap (NFA) Sallai R. Benedektől, aki szerint a pénzért használhatatlan adathalmazhoz jutnának.

Likvidálják gazdaságaikat a kisemmizett hortobágyi gazdák

2015. július 7.

Hírek

Korábban lincshangulatról, demonstrációkról írtak az újságok az igazságtalan hortobágyi földbérlet-osztás kapcsán. Mostanra a reménytelenség, kilátástalanság maradt, és az éhes állatok a föld nélkül maradt gazdáknál. Az állami földbérleti pályázaton alulmaradt gazdák jóval drágább takarmánnyal ugyan egy ideig pótolni tudják a legelők hiányát, de ezt hosszú távon nem tudják finanszírozni. Ráadásul a földbérleti jog elvesztésével az… Tovább »

Kishantos mégis él!

2015. július 5.

Hírek

Gördül a kishantosi lavina, az állam sorra veszíti el a nyakába zúduló pereket. Mára már három jogerős – az államot és képviselőit elmarasztaló – ítélet is született. Kettő kimondta, hogy az állam tisztviselői megsértették a kishantosiak jó hírnévhez való jogát. Ezen kívül további érdemi – a földpályázatok jogosságát vitató – eljárások is zajlanak, melyek közül… Tovább »

Tömeges éhhalál jöhet a hortobágyi földmutyi miatt

2015. március 17.

Hírek

40 000 anyajuh és mintegy 4000-5000 szarvasmarha halhat éhen a Hortobágyi Nemzeti Park legelő pályázatainak elmutyizása miatt, írta levelében Rezes Gábor károsult gazda. Szétverik Magyarország nemzeti parkjait és a hazai természetvédelmet. A minisztérium szerint hamisak a híresztelések.