Így amortizálják a földrajz tudást is

2018. november 24.

Hírek

Földrajzoktatás az új NAT-ban. A szakmai szervezetek javaslatai közül egyet sem fogadott el az Oktatás 2030 kutatócsoport. „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik” Gróf Széchenyi István tudta ezt, Orbán Viktor elfelejtette. Tudás helyett testnevelés.

Ne likvidálja az földrajzoktatást az Orbán-kormány!

2018. szeptember 14.

Hírek

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, – egyben egy tantárgyunkat régóta sújtó negatív oktatáspolitikai döntéssorozat újabb állomásának látjuk, – hogy, a NAT jelen tervezete minimális szintre kívánja zsugorítani a földrajztanítást a köznevelésben! A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban.

Magyar Tudomány 2017 március

Kiadványok

A Magyar Tudományos Akadémia folyóirata. Alapítva: 1840 2017. március • TARTALOM  Társadalom – földrajz   Vendégszerkesztő  Kovács Zoltán  

Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!

2016. április 21.

Hírek

Az utóbbi évtizedekben drámaian romlott a földrajz tantárgy helyzete a közoktatásban. Ma már földrajzból nem lehet előre hozott érettségi vizsgát tenni. A legutóbbi tervek szerint a földrajzot gyakorlatilag megszüntetnék a szakgimnáziumokká váló szakközépiskolákban. Írd alá a Magyar Földrajzi Társaság petícióját, így tiltakozz Te is az Orbán – kormány újabb ámokfutása ellen!