Budapest zöld lesz és szabad

2019. október 11.

Hírek

“Együtt vesszük vissza Budapestet.” Tisztességesen, nyitottan vezetjük majd a várost, és bebizonyítjuk, lehetne ilyen az egész ország is – állítja Karácsony Gergely az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje.

Végre teljessé fonódik a budai villamoshálózat

2016. március 10.

Hírek

Befejezték a Lánchíd budai villamosalagútjának felújítását, így március 14-től Dél-Budától Óbudáig jár a 19-es és a 41-es villamos, ezzel teljessé válik a budai fonódó villamoshálózat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Így fonódik át a budai villamos hálózat január 16-ától

2016. január 14.

Hírek

Január 16-ától kevesebb átszállással, vagy átszállás nélkül lehet utazni Budán, ugyanis elindulnak a budai fonódó villamoshálózat megépülésével átalakított, illetve újonnan bevezetett villamosjáratok. Egy-egy kapcsolódó buszjárat közlekedése is megváltozik. Az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb budai kötöttpályás közlekedésfejlesztési beruházásának köszönhetően a villamosvonalak újra egységes hálózatot alkotnak.

Befonódott a budai villamos

2015. december 23.

Hírek

Elkészült Buda legjelentősebb kötöttpályás közlekedésfejlesztési beruházása, a budai fonódó villamoshálózat – közölte ma a BKK. 2016. január 16-án megindulhat a fonódó villamosok forgalma.

Változások Budapest tömegközlekedésében – véleményezhető tervek

2015. október 27.

Hírek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetésre bocsátja a budai fonódó villamoshálózat megépülésével várhatóan nagyrészt 2015 decemberétől–2016 januárjától bevezetendő villamos- és buszhálózati változásokat, valamint a 7-es és a 33-as buszcsalád és Dél-Buda közösségi közlekedésének tervezett változásait.

Begabalygó budai fonódó

2011. május 6.

Hírek

A budai fonódó projekt a Fidesz belharcok áldozatává válhat. A magát „nemzeti együttműködés kormányának” nevező Fidesz saját háza táján sem képes kordában tartani a politikai és gazdasági érdekcsoportokat. Ennek közel 2 millió ember issza meg a levét.

Nem fonódik a villamos?

2011. április 21.

Hírek

Tarlós István szerint, ha napokon belül nem születik döntés, vagy nem mozdul el a holtpontról a budai fonódó villamoshálózat-projekt ügye, akkor Budapest nem valósítja meg a beruházást; a főpolgármester erről ma, egy budapesti konferenciát követő sajtótájékoztatón beszélt.