A Fidesz-kormány Moszkva érdekei miatt akadályozza az európai villamosenergia-piac reformját

2023. június 21.

Hírek

Szijjártó Péter külügyminiszter tájékoztatása szerint a Fidesz-kormány ellenezni fogja az Európai Bizottságnak az európai villamosenergia-piac reformjára vonatkozó javaslatát. A reform célja, hogy a fogyasztói számlák kevésbé függjenek a fosszilis tüzelőanyagok ingadozó áraitól, és megvédje a fogyasztókat a jövőbeni árkiugrásoktól, piaci manipulációktól.

Magyarország szemben a megújulós trendekkel

2022. december 9.

Hírek

A világ egyértelműen letette a garast, hogy áramellátását a jövőben megújuló energiaforrásokból fedezi. A következő 5 évben várhatóan megduplázódik ezek kapacitása, miközben minden más termelési mód részesedése csökken – a fosszilisek mellett a nukleáris energiáé is. Nálunk bezzeg.

A Mol jövőre 40 milliárdot költ hazai kőolaj- és földgázkutatásra

2022. november 29.

Hírek

A Mol a következő öt évben 200 milliárd forintot szán olaj- és gázkutatása fellendítésére. A cég jövőre 40 milliárdot költ kőolaj- és földgázkutatásokra Magyarországon – mondta Homonnay Ádám, a Mol kutatási és termelési igazgatója Vecsésen, a Vecsés-2 olajkútjánál, ahol 2 hete kezdődött a próbatermelés.

Orbán szénbányák újranyitásos ötlete is halva született

2022. július 30.

Hírek

Meg kell vizsgálni, hogy újra tudjuk-e nyitni a barnakőszén bányáinkat. Az erdőgazdaságoknak pedig előírtuk, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne több tűzifát kitermelni – mondta Orbán, majd arról is beszélt, elindul az állami kazán- és kályhaprogram. A 13 éve félrekezelt (orosz függőségű) hazai energiapolitikát kényszerkapkodásokkal szeretnék orvosolni. A szakértők szerint évek kellenének ahhoz, hogy új bányákat… Tovább »

Az EP az atomenergiát és a földgázt is fenntartható energiaforrásnak minősítette. A Fidesz az atomenergia és a földgáz zöldre festése mellé állt

2022. július 7.

Hírek

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament. Az antizöld fideszek megszavazták, Ausztria panaszt emel az atom- és gázenergiát zölddé nyilvánító döntés miatt.

Világgazdasági korszakváltást hoz Putyin háborúja

2022. június 17.

Hírek

Azzal, hogy Oroszország a 2022-es nagy háborújával elkötelezte magát a gyengülő birodalmi sors mellett, és hosszú időre lemondott a világgazdasági integráció kínálta életlehetőségek javáról, valószínűleg sokkal nagyobb hatást gyakorolt a világgazdaság fejlődési pályájára, mint ami a gazdasági súlyából következne.

Csökkentsük gázfüggőségünket energiatakarékossággal!

2022. április 1.

Hírek

Gázkivezetés programunk keretében az MTVSZ bemutatta, hogy a hazai klímasemlegességig való energiaátmenethez, a lakosság tiszta energiához való hozzáféréséhez és energiabiztonsághoz fel kell gyorsítani a fosszilis energiaforrásoktól, köztük a földgáztól való függőségünk csökkentését. Az uniós és hazai közpénzeket nem szabad új földgáz-infrastruktúrákra pazarolni.