A kormánypárti média öngólja: a gaz főváros/a

2023. szeptember 2.

Hírek

Mint sok más közösségi médiából is tájékozódó ember, én is tűkön ülve vártam, hogy végre lezáruljon a kedvenc lapom, a Metropol nyári pénzdíjas fotópályázata, amely a “gaz fővárosa” nevet kapta és végre kiderüljön, ki lett a győztes.

Budapest 2 paksi atomerőművet kiválthatna napenergiával

2023. április 8.

Hírek

Két Paksi Atomerőműnyi energiát is megtermelhetne napelemekkel Budapest, ha elhárulnának a bürokratikus akadályai – hangzott el a Fővárosi Önkormányzat első Budapesti Szolárkonferenciáján, ahol vállalati, szakmai és civil körben mutatták be, hogy segíti Budapest a napelemes fejlesztéseket a jogszabályikorlátok ellenére.

Győzött az autóslobbi a pesti alsó rakpart ügyében

2023. február 24.

Hírek

Erő Zoltán, Budapest főépítészének nyilatkozata alapján a Fővárosi Önkormányzat a hétvégék és ünnepnapok mellett csak a nyári esti órákban tiltaná ki az autókat a pesti alsó rakpartról. Ez szöges ellentétben áll a Főváros korábbi ígéretével és a zöld célokkal. Az LMP felhívja Karácsony Gergely figyelmét, hogy klímavészhelyzet van és elvárja az ennek megfelelő bátor, zöld… Tovább »

Egységes parkolási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat

2022. június 27.

Hírek

A jelenlegi bonyolult, átláthatatlan, összesen 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, 4 zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat, melynek célja, hogy az autóval közlekedők könnyen értelmezhető zónarendszert használhassanak. Az egységes rendszerhez megújuló információs rendszer is tartozik majd.

Megmenekült a Mocsárosdűlő

2022. február 23.

Hírek

Döntött a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága a Mocsárosdűlő maradék területének védettségéről. A III. kerület jelenlegi és korábbi polgármestere is kezdeményezte Mocsárosdűlő zöldövezeti besorolását. A fővárosi önkormányzat klímavédelmi, közlekedési és városfejlesztési bizottsága döntött az óbudai terület teljes védettségéről.

Ne égess! A jó levegő közös értékünk

2022. február 11.

Hírek

Közös kampányt indított a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közművek, a Levegő Munkacsoport és a Humusz Szövetség. A háztartási hulladék égetése szigorúan tilos Magyarországon, ennek ellenére általánosan elterjedt jelenség, hogy műanyag palackok, csomagolóanyagok, PVC-padló darabjai, bútorlap vagy éppen textil és vegyes összetételű hulladék kerül a tűzre.

Városaink csendes és láthatatlan gyilkosa a légszennyezés

2022. január 29.

Hírek

A Fővárosi Önkormányzat az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének támogatásával nemzetközi szakmai konferenciát rendezett a levegőminőség javításának lehetőségeiről Budapesten és az agglomerációban.

A Villányi úti kerékpársávval tovább nő az összefüggő budapesti hálózat

2020. május 10.

Hírek

Hamarosan újabb helyszínen lehet biztonságosabban kerékpározni Budapesten, a XI. kerületi Villányi úton 1,7 kilométer hosszú kerékpársávot hoznak létre, közvetlenül csatlakozva a már közkedvelt Bartók Béla úti biciklisávokhoz. Az átalakítással az autók által használható forgalmi sávok száma nem csökken. A kerékpározás rossz a gazdaságnak.