Légméreg rövidíti életünket

2019. április 4.

Hírek

Világszerte átlagosan 20 hónappal rövidíti meg a most születő gyerekek várható élettartamát a légszennyezettség, ami 2017-ben minden tizedik halálozásban közrejátszott, így pedig a maláriát és a közúti baleseteket lehagyva már a dohányzással van egy szinten.

Így főzünk mi

2019. február 13.

Hírek

A GfK Hungária átfogó kutatásban mérte fel ismét a hazai étkezési és főzési szokásokat valamint újdonságként a konyhatechnológiához kapcsolódó attitűdöket. Ma már az, hogy mennyire egészséges, amit eszünk, csaknem annyira fontos, mint hogy ízletes is legyen.

Grillezés éjjel napenergiás sütővel!

2016. november 20.

Hírek

Számos napelemmel működő sütő van a világon, de nagy meglepetésemre nem sok használja a látens hőtárolás funkcióját, melyet bármikor főzésre használhatunk- mondta David Wilson professzor, aki kifejlesztett egy napenergián alapuló éjszakai sütőt.

Ha gázzal főz, szellőztessen!

2014. október 10.

Hírek

Tanulmányok sora mutatott már rá arra, hogy sok esetben a beltéri légszennyezettség miatt nagyobb fokú légszennyezettségnek vagyunk kitéve otthonainkban, mint a szabadban, még a nagyvárosban is. A műanyagok, számítógépek, bútorokhoz használt enyvek, és a főzés során levegőbe kerülő szennyezőanyagok mind-mind potenciális veszélyforrások. De miért veszélyes, ha gázzal főzünk?