Az olajipar titokban pénzeli a klímaváltozást megkérdőjelező lobbit

2020. január 6.

Hírek

A legtöbb energiavállalat hosszú időn át tagadta, hogy a fosszilis tüzelőanyagok égetése hozzájárul a klímaváltozáshoz. Mostanra ez megváltozott, az olajat és földgázt kitermelő vállalatok többnyire nyilvánosan is elismerik, hogy valós a tudósok döntő többsége által vallott narratíva, azaz nagyrészt emberi tevékenység áll a klímaváltozás mögött. De…..

Zöld győzelem: Nagy-Britannia betiltotta a repesztéses olaj- és gázbányászatot

2019. november 2.

Hírek

Nagy-Britannia kormánya az eddigi álláspontjától merőben eltérő lépéssel betiltotta a hidraulikus repesztés, repesztéses bányászat, vagy fracking néven ismert olaj- és földgázkitermelési módszert, valamint jelezte az ezzel foglalkozó energiaipari cégeknek, hogy a jövőben sem fogja támogatni.

A palagáz is rákkeltő

2015. október 31.

Hírek

Nagy vihart kavart az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rákkutatásra specializálódott nemzetközi ügynöksége, az IARC legutóbbi jelentése, melyben a kezelt húsokat is felvették a rák kockázatát növelő anyagok listájára. Ugyanezen a listán van a palagáz is.

Nem kell a Chevronnak a román palagáz

2015. február 22.

Hírek

Kivonul Romániából a Chevron. Az amerikai vállalat tegnap közleményben jelentette be, hogy befejezte az ország keleti részében koncesszióba vett területeken a próbafúrásokat, és úgy döntött, nem kezdi meg a kitermelést.

Palagáz Forradalom, TTIP – ISDS: zöld utat a pusztításnak

2015. január 2.

Hírek

Örök kérdés, honnan lesz az emberiségnek energiája a jövőben. A kőolajtartalékok egyszer ki fognak fogyni. A földgáz kitermelés is lassan eléri csúcsát, utána már csak évről-évre kevesebb lesz a gazdaságosan kinyerhető mennyiség. Az atomenergia uránra épül, ez az üzemanyag még pár évtizedig áll rendelkezésre. Itt volna hát az ideje átállni a megújuló energiaforrások alkalmazására. Az… Tovább »

Drasztikusan csökkenhet az olaj ára

2014. december 25.

Hírek

A Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC) akkor sem mérsékelné olajtermelését, ha a nyersolaj hordónkénti ára 20 dollárra csökkenne – mondta Szaúd-Arábia olajipari minisztere. Védekezés a drága amerikai palaolaj, és a mélytengeri brazil kitermelés ellen.

New York állam alapos okkal tiltja be a hidraulikus repesztést

2014. december 23.

Hírek

Úgy tűnik, a kiaknázatlan palagáz feletti csata New York államban a végéhez ért. Egy átfogó hidraulikus repesztést kivizsgáló közegészségügyi jelentést követően Andrew Cuomo kormányzó teljes tiltást jelentett be az olaj és palagáz kitermelő tevékenységekre a teljes Állam területére.