Felelős vállalatok: a nagy átverés

2021. augusztus 11.

Hírek

Újra és újra felvetik, hogy úgy kellene kiképezni a farkast, hogy juhászkutyaként viselkedjen. A rendszeres kudarcok ellenére az elképzelést új, hatékonyabb módszerek bevetésével élesztik fel újra és újra… Így született meg „a vállalati küldetés” ötlete, állítólag azért, hogy lecsillapítsák a munkahelyi ellentéteket, és egyesítsék a részvényeseket, a vezetőket és az alkalmazottakat a társadalmi béke égisze… Tovább »

Fenntarthatósági jelölést kaphatnak a francia élelmiszerek

2021. március 17.

Hírek

Új öko pontozási rendszert hoztak létre független civil szervezetek Franciaországban. A tápanyagértekek jelölésének mintájára létrehozott Eco-score célja az élelmiszerek környezeti hatásainak megmutatása, ezzel pedig a fenntartható fogyasztás megkönnyítése. Az Eco-score színeket (sötétzöldtől pirosig) és betűket (A-tól E-ig, ahol „A” a legjobb minőséget jelenti) használ a környezeti hatások jelzésére.

A fajok ötöde veszélyben van Franciaországban

2021. március 5.

Hírek

A vadon élő állat- és növényfajok mintegy 20 százaléka veszélyeztetett Franciaországban, és a helyzet romlóban van – figyelmeztetett egy friss közlemény. Sokkal nagyobb a természet pusztulásának mértéke, mint a védelmi erőfeszítések.

Megkezdődött a Notre-Dame helyreállításhoz szükséges fák kiválasztása

2021. február 18.

Hírek

Megkezdődött a franciaországi Normandiában azon 100-200 éves tölgyfák kiválasztása, amelyeket a párizsi Notre-Dame-székesegyház 2019 áprilisi tűzvésze nyomán leomlott huszártornyának helyreállításához fognak felhasználni. Március végéig mintegy 1000 fát vágnak ki.

Franciaországban egyre több az aranysakál

2021. február 4.

Hírek

Újabb franciaországi megyében, ezúttal az ország nyugati részén lévő Deux-Sevres-ben észleltek egy aranysakált, megerősítve, hogy egyre nyugatabbra veti meg a lábát a megjelenésében farkasra, viselkedésében pedig inkább rókára hasonlító állat.

A franciák extra adóval büntetik a nehéz autókat

2020. november 17.

Hírek

A francia kormány célkeresztjében a nagy SUV-ok, igaz itt is vannak “ál” zöld kiskapuk. Egy kéttonnás autó után például 2000 euró (717 ezer forint) pluszadót kell majd fizetni.A zöldek szerint ez csak látványintézkedés.

700 kilométeres a Párizs környéki gigadugó

2020. október 30.

Hírek

Rekordot döntött Párizs környékén a közúti forgalom alig néhány órával azt megelőzően, hogy életbe léptek a koronavírus-járvány miatt bevezetett új intézkedések. Ile-de-France régióban összesen 700 kilométer alakult ki tegnap este.

Likvidálják a hűtött-fűtött teraszokat Franciaországban

2020. július 29.

Hírek

Párizs sokak számára elképzelhetetlen a kávézók teraszai nélkül, ahova télen is kényelmesen be lehet ülni, köszönhetően a kültéri fűtőberendezéseknek. Ez a megoldás a 90-es években terjedt el szerte Franciaországban, amikor megtiltották a beltéri dohányzást. Környezeti szempontból elfajzott dolog a kültéri fűtés és hűtés.