Hazatérnek Afrikából a fülemülék

2022. április 24.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” országos programsorozatát, mely most két éves szünet után ismét útjára indul.

Hazatérnek Afrikából a fülemülék – újraindul a Fülemülék éjszakája

2018. április 25.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” programsorozatát. Április végétől május végéig országszerte mintegy 50 helyszínen, többnyire lakott területeken vagy ezek határában várják a madarászok a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.

Hazatérnek Afrikából a fülemülék – indul az idei Fülemülék éjszakája

2017. május 1.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint 10 éve hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” programsorozatát, melyben májusban országszerte mintegy 50 helyszínen, többnyire lakott területeken vagy ezek határában várják a madarászok a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.

Fülemülék éjszakája 2016

2016. május 3.

Hírek

Hazatért Afrikából a fülemülék – ismét útjára indult a „Fülemülék éjszakája” országos rendezvénysorozat. Hazánkban a lakott területek bokrosaiban is gyakorinak számít a világ egyik legszebb énekhangú madara – a fülemüle. Ez a verébméretű, egyszínű barnás felsőtestű, vöröses farkú madár nem csak kilométernyi távolságra is elhallatszó hangereje és énekének változatossága miatt híres, de az is különleges… Tovább »

Fülemülék éjszakája 2015

2015. április 16. - 2015. május 20.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Hallgassa meg Ön is! Az MME minden év áprilisában és májusában Fülemülék éjszakája programokkal várja az érdeklődőket. A hírt folyamatosan frissítjük, bővítjük új helyszínekkel! A rendezvényhelyszínek országos listája itt található. Amennyiben kérdése van az… Tovább »

Fülemülék éjszakája 2014

2014. április 25. - 2014. május 17.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért az MME minden év április-májusban Fülemülék éjszakája programokkal várja az érdeklődőket. A hírt folyamatosan frissítjük, bővítjük új helyszínekkel! A rendezvény helyszínek országos listáját időrendi sorrendben találja meg az alábbiakban, amennyiben kérdése van az… Tovább »

Késnek a vándormadarak

2012. december 7.

Hírek

2011-ben néhány vonuló madár, amely átszelte a Szaharát, jelentős késéssel érkezett észak-európai költőhelyére. A szakértők szerint 1950 óta ez volt az egyik legkésőbbi érkezés. Azért volt ez különösen meglepő, mivel a klímaváltozás következtében sok énekesmadár éppen hogy korábban érkezett a költőhelyre.

Fülemülék éjszakája 2012

2012. április 27. - 2012. május 30.

Helyszín: országos

Programok

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte, még a belvárosi bokrosokban is a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért az MME minden év április-májusban Fülemülék éjszakája programokkal ünnepli a Madarak és Fák Napját. A rendezvény helyszínek országos listáját időrendi sorrendben találja meg az alábbiakban, amennyiben kérdése van… Tovább »