Hazatérnek Afrikából a fülemülék

2022. április 24.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” országos programsorozatát, mely most két éves szünet után ismét útjára indul.

Hazatérnek Afrikából a fülemülék – újraindul a Fülemülék éjszakája

2018. április 25.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” programsorozatát. Április végétől május végéig országszerte mintegy 50 helyszínen, többnyire lakott területeken vagy ezek határában várják a madarászok a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.

Hazatérnek Afrikából a fülemülék – indul az idei Fülemülék éjszakája

2017. május 1.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint 10 éve hirdeti meg „Fülemülék éjszakája” programsorozatát, melyben májusban országszerte mintegy 50 helyszínen, többnyire lakott területeken vagy ezek határában várják a madarászok a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.

Fülemülék éjszakája 2016

2016. május 3.

Hírek

Hazatért Afrikából a fülemülék – ismét útjára indult a „Fülemülék éjszakája” országos rendezvénysorozat. Hazánkban a lakott területek bokrosaiban is gyakorinak számít a világ egyik legszebb énekhangú madara – a fülemüle. Ez a verébméretű, egyszínű barnás felsőtestű, vöröses farkú madár nem csak kilométernyi távolságra is elhallatszó hangereje és énekének változatossága miatt híres, de az is különleges… Tovább »