Füleld le a baglyokat! – Te így segíthetsz.

2018. április 9.

Hírek

Az MME legutóbb a telelő erdei fülesbaglyok felméréséhez kérte a lakosság segítségét. A januári aktívitásra alapozva most egy új, kétrészes akcióban elsőként a lakott területeken is leggyakoribb erdei fülesbaglyok (májusban pedig majd a füleskuvikok) fészkelő állományának felmérésében számítanak a lakosság segítségére.

Legyél Te is fülesbagoly felmérő

2018. január 17.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az MME az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett különösen az óvodák, az általános és középiskolák részvételére számít január 19-22 között.

Fülesbagoly sajtótájékoztató

2018. január 18.

Helyszín: Túrkeve, Széchenyi út 5

Sajtótájékoztatók

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) izgalmas terepi sajtótájékoztatóra hívja a média képviselőit Magyarország bagoly „fővárosába”, Túrkevére 2018. január 18. (csütörtök) 11.00-ra.

Fülesbagoly boom a Nagykunságban

2018. január 6.

Hírek

Az erdei fülesbaglyok csoportos városi megjelenése szokványos jelenség a téli időszakban. A lakott területek kedvezőbb mikroklímája és a baglyokra is veszélyt jelentő ragadozók hiánya jelentős vonzerővel bír hazánk leggyakoribb éjjeli ragadozó madarára.

Országos bagolyszámlálás a hétvégén

2016. január 8.

Hírek

Január 9 – 10-én a madarászok országszerte felkeresik azokat a helyeket, ahol bagolycsapatok gyülekezéséről tudnak, hogy számba vegyék a nálunk telelő baglyokat. A természetvédelmi adatgyűjtésben segíthet Ön is.

Fülesbagoly csapatok Mohácson

2014. január 8.

Hírek

A parkolóhelyet kereső autósnak érdemes alapos terepszemlét tartani Mohácson a Mészáros utca fáinál, de ugyanígy a kompra várakozónak, vagy a Selyemgyár környékén megállónak, ugyanis ezeken a részeken mintegy 100 méteres körzetben erdei fülesbaglyok tucatjai gubbasztanak naphosszat a fákon és alaposan kidekorálják az autókat.

Eltűntek a tiszaroffi fülesbaglyok

2013. február 1.

Hírek

A megszokottnál lényegesen kevesebb erdei fülesbagoly húzódott be december óta az ország legjelentősebb téli gyülekezőhelyeiként számon tartott nagykunsági településekre. A telente rendszerint 100 bagollyal büszkélkedő Tiszaroffon eddig egyetlen példányt sem láttak.