Európában a fürdővizek 85, nálunk 71%-a kiváló

2020. június 16.

Hírek

Az európai fürdőhelyek vízminőségéről készített legfrissebb éves jelentés szerint továbbra is kiváló az európai fürdővizek minősége. A 2019-ben vizsgált európai fürdőhelyek 84,6%-a – Magyarországon a 70,8%-a – kiérdemelte a legelőkelőbb, „kiváló” minősítést az EU szigorú minősítési kritériumai alapján. 10 fürdőhelyen ( a vizsgáltak 3,9%-a) bizonyult rossznak a hazai vízminőség.

A sárga gumikacsák piszkos titkai

2018. március 29.

Hírek

A gyakori fürdőkádlakó gumijátékok, köztük a legendás sárga kiskacsa “piszkos titkaira” derítettek fényt svájci és amerikai kutatók, akik szerint a játékokban felgyülemlő víz fertőző megbetegedést okozó baktériumokat és gombákat is tartalmazhat.

Bécsben több helyen is fürödhetünk a Dunában

2016. június 25.

Hírek

Mivel Bécsben számos strand található a természetes vizeknél, így a Duna mentén is, az osztrák főváros részletes online előrejelzéssel segíti a fürdőzőket. Európa egyik legzöldebb fővárosa valóban törődik polgáraival.

Tisztességes perlátort minden csapra!

2014. március 22.

Hírek

Március 22 a víz világnapja. Emellett a furdancs se ment el szó nélkül, és egy egyszerű de igen hatékony háztartási kütyüről írt egy beszámolót. Ezzel az eszközzel meglepő mennyiségű vizet, ezáltal konyhapénzt tudunk megtakarítani.

Tilos a fürdőzés a Duna főágán!

2013. június 15.

Hírek

A hazai szabadvízi fürdőhelyek zöme kiváló minősítést kapott az Európai Unió értékelési rendszere alapján, amely az elmúlt 4 év adatait összegzi. A listában a Dunához kapcsolódó strandok is szerepelnek, de ezeken a helyeken a levonuló rendkívüli árhullám miatt most tilos fürdőzni!

Kiváló a magyar fürdővizek fele

2012. május 24.

Hírek

Az Európai Unió területén lévő fürdővizek 92,1 százaléka megfelel a fürdővizek minőségéről szóló uniós minőségi minimum előírásoknak – derül ki az Európai Bizottság tegnap Brüsszelben kiadott jelentéséből, mely több mint 22 ezer európai tengerparti, tóparti és folyóparti fürdőhely vizének minőségét tartalmazza.