Szigeteléssel a szállópor ellen – az okos fűtés 5 + 1 pontja

2017. november 11.

Hírek

Itthon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a tél kezdetén megnövekvő szállópor-koncentrációért, mely növeli a szmog kialakulásának lehetőségét is. A Knauf Insulation szerint ennek fő oka az, hogy 10-ből csak 2 családi ház megfelelően hőszigetelt, a fennmaradó 8 nem, vagy csak részben szigetelt ingatlan, melyek többlet energiafogyasztása nagyban hozzájárul a rossz minőségű, szállóporral terhelt levegőhöz.… Tovább »

Akár 3 év alatt is megtérülhet otthonunk okosítása

2017. március 12.

Hírek

A háztartások negyedének hitelt kell felvennie a fűtésszámla kifizetéséhez. Közel felük nem használ termosztátot a megfelelő hőmérséklet fenntartására, pedig a modern fűtésszabályozási eszközökkel akár 40 %-kal csökkenthető a fűtésszámla. A Honeywell új kutatása kimutatta, hogy a háztartások közel fele nem teszi meg a megfelelő lépéseket a felhasznált energia csökkentéséért.

Újabb pofon a rezsicsökkentésnek

2016. január 22.

Hírek

A két éve, az önkormányzati választások előtt nagy erőkkel beharangozott engedményes tűzifát a vásárlók az idei fűtési szezonban már hiába keresték az állami erdészeteknél. Az olcsóbb fűtőanyag eltűnésének kommunikációjáról mintha megfeledkezett volna a kormányzat – nem úgy, mint a bevezetésről…

Közel egymillió magyar háztartás energiaszegény

2015. december 13.

Hírek

Az energiaszegénységre a következő meghatározást szokták a leggyakrabban használni: az a háztartás tekinthető energiaszegénynek, amelyek nem képesek megfelelő szintre fűteni lakásukat, vagy az energiaköltség kiadása után a háztartás a hivatalos szegénységi küszöb alá kerül.

Rezsicsökkentés?

2014. március 29.

Hírek

A hivatalos statisztikai adatok szerint 4 év alatt a gázfűtés a kisebb fogyasztók számára drágult, a legtöbbet használók viszont 7 %-kal kevesebbet fizetnek. A szénnel tüzelők költsége eközben majdnem 40 százalékkal nőtt.