Újraindul a konvektorcsere-pályázat

2018. december 28.

Hírek

Jövőre 2 milliárd forintos keretösszeggel újraindul az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára ma Budapesten.

Mutyis a konvektorcsere-program?

2017. szeptember 23.

Hírek

A pályázati hirdetményben szereplő műszaki követelményeknek mindössze 3 gázkonvektortípus felel meg a piacon lévők közül, ám ebből kettőnek az ára messze meghaladja a 150 ezer forintot, ami az elérhető legmagasabb támogatás összeg. Így marad a FÉG konvektora, amelyre igazán megéri igénybe venni a vissza nem térítendő forrást.

Részletesen a konvektorcseréről

2017. szeptember 14.

Hírek

1,5 milliárd forint összegű támogatási keret áll rendelkezésre az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjére, mely szeptember 21-én indul.

Ki fizet az éghajlatért?

2017. szeptember 5.

Hírek

A globális éghajlatváltozás egy groteszk sajátossága, hogy épp azon országokat sújtja leginkább, amelyek legkevésbé járultak hozzá előidézéséhez… Ilyenek például a parányi szigetországok, amelyeknek hamarosan új hazát kell keresniük az emelkedő tengerszint miatt. Legyen szó megerősített tengerparti gátakról, megújuló energiával hajtott gépjárművekről vagy energiahatékony házakról, megfelelő szakmai és pénzügyi forrás híján mindez csak utópia marad. Ezt… Tovább »

Akár 3 év alatt is megtérülhet otthonunk okosítása

2017. március 12.

Hírek

A háztartások negyedének hitelt kell felvennie a fűtésszámla kifizetéséhez. Közel felük nem használ termosztátot a megfelelő hőmérséklet fenntartására, pedig a modern fűtésszabályozási eszközökkel akár 40 %-kal csökkenthető a fűtésszámla. A Honeywell új kutatása kimutatta, hogy a háztartások közel fele nem teszi meg a megfelelő lépéseket a felhasznált energia csökkentéséért.

A magyarok 45 %-a elégedetlen meglévő lakásával. És Ön?

2016. november 10.

Hírek

Magyarországon 8-14 ezer ember hal meg idő előtt a légszennyezettség miatt. A rossz levegőért 70 %-ban a lakossági fűtés a felelős. Az energia hatékonyabb felhasználása, magasabb energiahatékonysági előírások bevezetése, a hagyományos energiahordozók kiváltása nem önmagában a véges erőforrásainkkal való takarékosság miatt fontos, hanem csökkenti a költségvetés egészségügyi kiadásait és egyben életeket ment.

Kondenzációs kazánnal negyedével csökken a gázszámla

2016. október 5.

Hírek

A gázfűtés ára az utóbbi időben érezhetően megemelkedett, így mindenki igyekszik különböző eljárásokkal megkönnyíteni a fűtési időszakot. Több háznál leváltják a hagyományos, sok munkával járó fatüzelést – vannak, akik az ablakszigetelésre esküsznek, mások a homlokzatot hőszigetelik, vagy nyílászárókat cserélnek, de olyan is van, aki vaskandallót működtet.

A magyar kazánok már old timerek

2016. szeptember 21.

Hírek

A tavalyi ősz komoly változásokat hozott a központi fűtésre és meleg víz előállítására szolgáló, főleg a gázkészülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben. Általános fogalommá vált a kondenzációs kazán, a hagyományos, nyílt égésterű készülékek üzembehelyezési moratóriuma június végével megszűnt. A Magyar Energiahatékonysági Intézet körkérdést tett fel az átállás évfordulóján partnereinek piaci tapasztalataikról.

Pécs kimarad az otthon melege programból?

2015. január 18.

Hírek

Nemrég sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Zsolt államtitkár és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy társasházi energiahatékonysági pályázat indul, az “Otthon Melege” program keretein belül. A kormány honlapján megismerhető feltételrendszerben ugyanakkor számos hiányosságot lehet felfedezni.