Zöldfolyosóval kötné össze Józsefváros parkjait a Füvészkert

2020. június 23.

Hírek

Szerencsések a józsefvárosiak, hiszen nincs még egy pesti kerület, ahol ennyi egybefüggő zöldterület lenne, mint náluk. A Füvészkert igazgatója, Dr. Orlóci László szerint ezt ki kellene használnunk, és olyan zöldfolyosókat létesíteni a nagyobb parkok közé, ahol gyalogosan vagy biciklivel biztonságosan és kellemesen átszelhető lenne a kerület külső része.

Látogatói emlékeket vár a jövőre 250 éves Füvészkert

2020. március 31.

Hírek

Látogatói legszebb emlékeit gyűjtené csokorba a jövőre 250 éves ELTE Füvészkert. A jubileumi emlékévre pályázatot írtak ki, amelyben azt kérik, hogy akik már jártak náluk, osszák meg a botanikus kerthez köthető legszebb fotóikat, történeteiket.

Nemecsek és a tündérrózsák – tanévkezdés a Füvészkertben

2019. augusztus 29.

Hírek

Paradicsom, orchidea, és kaktusz nappal indul az őszi szezon a Füvészkertben, ahol csaknem minden látogató rákérdez a Pál utcai fiúk történetének helyszíneire, – hol bujkáltak a fiúk, merre járhatott Boka és Geréb? Két hete azonban már akár szelfit is készíthetnek Nemecsek Ernővel, akinek emlékszobra olyan helyen áll, melynél egészen biztosan garantált, hogy mindig lesz körülötte… Tovább »

Szamóca Kiskertész program iskolásoknak, óvodásoknak a Füvészkertben

2019. január 22. - 2019. december 31.

Helyszín: ELTE FÜVÉSZKERT 1083 Budapest, Illés utca 25.

Programok

Szamóca Kiskertész Műhely a Füvészkertben, egész évben Iskolás, óvodás csoportoknak hét közben délelött, előzetesen egyeztetett időpontban, választott témával. Gyakorlati kertészkedős foglalkozás, játékos, tapasztalat alapú módszerrel. A program keretében a gyerekek megismerik a növényeket, ültetnek és alkotnak is valamit, amit majd otthon gondoznak tovább, ezzel is tovább éltetve a tanodában megszerzett élményt, tudást. Választható időpontok, egész… Tovább »

Priszter Szaniszló emlékülés

2017. szeptember 18.

Helyszín: ELTE Füvészkert

Sajtótájékoztatók

A Füvészkertért Alapítvány együttműködésben a Magyar Biológiai Társaság Botanikai Szakosztályával Priszter Szaniszló születésének 100. évfordulója alkalmából 2017. szeptember 18-án 13 órai kezdettel megemlékezést tart az ELTE Füvészkertjében. (Budapest, VIII. Illés u. 25.)

Arborétumok Napja

2017. május 29.

Helyszín: Visegrádi Erdészet, Apátkúti Vadászház

Sajtótájékoztatók

A Pilisi Parkerdő Zrt. az ELTE Füvészkerttel kötött szakmai megállapodásával új korszakot nyit a Magyarországon őshonos növények megőrzéséért folytatott tevékenységében. Az együttműködés ünnepélyes aláírásán túl az esemény résztvevői szakmai előadásokat hallhatnak a füvészkertekben zajló tevékenységről, a biodiverzitásról és a védett növényekről, majd szakvezetés során járhatják be a Bertényi Miklós Füvészkert semmivel sem összehasonlítható flóráját.

Nemecsek Ernő beköltözik a Fűvészkertbe

2016. szeptember 26.

Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés utca 25.

Sajtótájékoztatók

Az ELTE Füvészkert legújabb látványossága a Nemecseket formázó homokszobor. M. Tóth Zsolt, a világszerte ismert jég- és homokszobrász művész vállalta, hogy kifaragja Nemecsek Ernő homokszobrát, s így a Pál utcai fiúk kis hőse végre beköltözik a Füvészkertbe.

Füge nap 2016

2016. augusztus 30.

Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés utca 25.

Sajtótájékoztatók

Az ELTE Füvészkert szakmai napjai sorában idén másodszor rendezi meg a Füge napot 2016. augusztus 30-án. Az esemény fővédnökének sikerült megnyernünk Őexc. Dr. Gordan Grlić Radman horvát nagykövetet.