Narancssárga vízipisztollyal a sirályok és galambok ellen Velencében

2022. március 25.

Hírek

Velencében vízipisztolyt ad néhány szálloda a vendégeknek, hogy azzal küzdjenek a falánk galambok és sirályok ellen. A probléma az egyik szálloda, a Gritti Palace vezetője szerint abban gyökeredzik, hogy „amint feláll egy vendég az asztaltól, 10-15 galamb és sirály csap le az ott maradt ételekre, összetörve üvegpoharakat, tányérokat és egyéb károkat okozva”.

Élve nyársalják fel a védett madarakat

2019. június 26.

Hírek

A „madárriasztó tüskék” tucatszám nyársalják fel a különböző madarakat. Galambok, vércsék, rigók, fecskék pusztulnak el rosszabb esetben azért, mert átszúrt combokkal, hassal nem tudnak szabadulni és éhen halnak. Jogilag állatkínzás minősített esetéről van szó.

Miért urbanizálódtak a szárnyas patkányok?

2018. november 4.

Hírek

Sokan utálják, szárnyas patkányoknak tartják őket, míg mások előszeretettel ülnek ki a parkokba etetni őket. Egy biztos: ahol város van, ott nagy számban jelennek meg a galambok. Mi az oka annak, hogy éppen ezek a madarak kedvelik a lakott környezeteket? Válasz a 24.hu-tól.

Íme a pesti madárvadász migráns

2016. június 29.

Hírek

Oszi, a Harris-ölyv űzi el a galambokat a Kristóf téri Anna Café „megbízásából” Budapesten a Váci utca környékéről ­– írta meg több portál is tegnap. A galambokat “csak” riasztja, de a dolmányos varjaknak annyi.

Sólyomkaja pesti galambok

2014. május 31.

Hírek

Csapdákkal élve fognak be galambokat a fővárosban, hogy aztán sólymokkal etessék meg őket. Mindezt az egyik önkormányzat jóváhagyásával végzi egy cég. Az akció célja, hogy csökkenjen Budapesten a galambpopuláció.

Közöttünk döglenek meg

2013. szeptember 8.

Hírek

Tele vannak gubbasztó, beteg galambokkal a belvárosi terek. A több milliós budapesti galambpopuláció ürülékével nem az a legnagyobb baj, hogy visszataszító látvány, hanem az, hogy különféle, emberre is veszélyes betegségeket terjeszt.

Véres begyű galambpár a Schönbrunni Állatkertben

2012. szeptember 7.

Hírek

Néhány napja két galamb borzolja a bécsi állatkert látogatóinak az idegeit, amelyeknek egy vörös, tőrdöfésre emlékeztető folt éktelenkedik a begyén. Sok látogató sérültnek hiszi a madarakat, pedig azok csak tetszeni akarnak párjuknak.

Galambokról terjed a kór a vadmadarakra

2011. szeptember 24.

Hírek

Európa több országára átterjedt már a madarak parazita által okozott betegsége, amely miatt évek óta csökken a pintyek száma Nagy-Britanniában.