Már csak 221 egyed él a kihalás szélén álló gyíkból

2021. augusztus 30.

Hírek

A galápagosi rózsaszín szárazföldi iguánát 1986-ban fedezték fel és 2009-ben azonosították önálló fajként. Ma egy 25 négyzetkilométernyi területen élnek a Wolf vulkánon, ahol a nemzeti park szakemberei kamerákkal tanulmányozzák viselkedésüket.

Teknőscsempészt fogtak Ecuadorban

2021. március 29.

Hírek

Az ecuadori vámtisztviselők 185 fiatal teknőcöt fedeztek fel egy bőröndbe csomagolva, amelyet tegnap a Galápagos-szigetekről a szárazföldre küldtek.

Miért vannak a Google kereső főoldalán ma a Galápagos-szigetek?

2020. május 31.

Hírek

A Galápagos-szigetek az UNESCO világörökségi listájának ékköve, nem véletlen, hogy a csendes-óceáni szigetcsoportot sorolták be először a fokozottan védendő helyszínek közé. A szigetcsoportot 1978. május 31-én nyilvánították a világörökség részéve.

Kihalt galápagosi óriásteknősfajok leszármazottaira bukkantak

2020. február 4.

Hírek

Harminc olyan óriásteknőst találtak kutatók, amik a galápagosi óriásteknős két kihaltnak tekintett fajával állnak rokonságban. A tíznapos tudományos expedíció egy csendes-óceáni szigetcsoporton, az Izabella-sziget Wolf-vulkánjának térségében bukkant a hibrid tengeri hüllőkre.

Kutatják a kihalt fajok rokonait

2020. január 28.

Hírek

A galápagosi óriásteknős két kihaltnak tekintett fajának rokonai után kutatnak a szakemberek egy tíznapos tudományos expedíció keretében a csendes-óceáni szigetcsoporton –áll a Galápagosi Nemzeti Park (PNG) közleményében.

A galápagosi állatvilág sem menekül a műanyag szennytől

2019. március 31.

Hírek

A nagyvárosok műanyag hulladéka egészen az UNESCO világörökségi listáján lévő Galápagos-szigetetekig eljut, nagy veszélybe sodorva a csak ott élő iguán-, teknősbéka-, hal- és madárfajokat. A 25 ezer lakosú szigetvilágban minden évben takarítókommandók kötnek ki a strandokon és a sziklás övezeteknél a károk csökkentésére, de ez nem elég a probléma megoldásához.

Szabadok lettek a galápagosi óriásteknősök

2019. március 2.

Hírek

Újabb 155 fiatal óriásteknőst engedtek szabadon az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigeteken. A hüllőket szigorú karantén után engedték el a Santa Fe-szigeten.

Drónokkal a patkányok ellen

2019. január 26.

Hírek

Először vetettek be drónokat rágcsálóirtáshoz, hogy patkánymentesítsék a Galápagos-szigeteket – jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park (PNG).