A galápagosi állatvilág sem menekül a műanyag szennytől

2019. március 31.

Hírek

A nagyvárosok műanyag hulladéka egészen az UNESCO világörökségi listáján lévő Galápagos-szigetetekig eljut, nagy veszélybe sodorva a csak ott élő iguán-, teknősbéka-, hal- és madárfajokat. A 25 ezer lakosú szigetvilágban minden évben takarítókommandók kötnek ki a strandokon és a sziklás övezeteknél a károk csökkentésére, de ez nem elég a probléma megoldásához.

Így legel a sötétség koboldja

2016. április 18.

Hírek

A Galápagos-szigetek ikonikus állatának életmódjába leshetünk bele egy kiváló minőségű, sejtelmes zenéjű videóban, melynek főszereplője egy átlagosnál jóval nagyobb tengeri leguán.

Négymilliós büntetés leguán gázolásért.

2016. április 15.

Hírek

Bár a helyi nemzeti park személyzete naponta befogja a leszállópályán átjáró leguánokat, nehogy elüssék őket a repülőgépek, de a reptéri busszal nem számoltak. 15 ezer dollárt fizet a leguánt elgázoló galápagosi buszsofőr.

Szükségállapot Galapagoson

2015. február 7.

Hírek

Egy héttel azután, hogy egy teherhajó zátonyra futott a Galapagos-szigeteknél, Ecuador rendkívüli állapotot hirdetett ki a térségben.

Az érdekességek szigetei: Galápagos

2014. december 18.

Hírek

Van az Egyenlítő környékén egy szigetcsoport, amelyet különleges állatfajok sokasága népesít be. A szigetek páratlan biológiai sokszínűsége még Charles Darwint is lenyűgözte. Ismerje meg ezt a sérülékeny, de egyedülálló földi paradicsomot!

Megmentik a galápagosi óriásteknőst

2014. október 30.

Hírek

Újra nagyra nőtt egy kihalástól megmentett galápagosi óriásteknős-alfaj populációja, és valószínűleg már magától, emberi beavatkozás nélkül is fennmaradhat – közli egy friss amerikai kutatás.

Isten veled Pepe

2014. augusztus 28.

Hírek

Elpusztult Misszionárius Pepe, a páratlan élővilágáról ismert Galápagos-szigetek egyik jelképének számító óriásteknős, amelynek halálához az ottani nemzeti park (PNG) tájékoztatása szerint a túlsúly és a magas koleszterinszint vezetett.

Mementó lesz a balzsamozott Magányos George

2013. március 13.

Hírek

Az Egyesült Államokba szállították Magányos George-ot, a halálakor alfaja utolsó példányának vélt, és ezért az eltűnő fajok jelképévé vált Galápagos-szigeteki óriásteknőst, amelyet tartósítása után az Ecuadorhoz tartozó csendes-óceáni szigetcsoporton állítanak ki mementóként az élőhelyén létesítendő múzeumban.