Miért ültetik át a Városliget 100 éves fáit? …miért nem vágják ki mindjárt?

2021. január 19.

Hírek

Széplelkű gyanútlanok, és fejlődéspártiak szilárdan meg vannak róla győződve, hogy ez a Városliget Pusztító Ingatlanfejlesztő gondoskodó igyekezetét mutatja, a fák megőrzésére. Mi, a Városliget barátai, akiknek van egy pici fogalmunk a fák talaj alatti részeiről is, persze már 2017-ben sem hittünk ebben, amikor a Rondó tölgyeit és platánját kezdték átültetni.

Kell-e környezeti hatástanulmány, ha az ember 25 ezer négyzetméteren akar építkezni?

2016. október 2.

Hírek

Nem vették figyelembe a véleményünket a Hermina Garázs építésének előzetes vizsgálati dokumentációjához. A “Környezetvédelmi hivatal” szerint nincs jelentős környezetei hatása. Egyenként ( talán) valóban nem lenne elfogadhatatlan egy-egy új épület a Városligetben!? DE 8-10 betonkolosszus? Próbálkozzunk most a Közlekedési múzeum elhelyezésének vizsgálatával. 1. jelentős környezeti hatása van. 2. Semmi keresnivalója nincs ezeknek a funkcióknak a… Tovább »

A Városliget felújul?

2014. szeptember 8.

Hírek

A Városligeti tóról/Műjégpályáról megújítás címén leeresztették a vizet. Elkezdték a hínárt és betontörmeléket kitakarítani az aljából. Végre. A bűz csábítja a látogatót, bugyborékol a szegélyekben megmaradt víz az erjedő szerves anyagoktól, fuldokló ebihalak, stb. És hova viszik a betontörmelékes trutyit? Naná, hogy marad a zöldterületen, a városligeti fák alatt.

Kutyát sem lehet majd sétáltatni a Ligetben

2014. július 16.

Hírek

Ha minden úgy fog megvalósulni, ahogyan az a Városliget nemrég elfogadott építési szabályzatában van, akkor póráz nélkül a kutyákat is csak egy elkerített futtatón lehet majd sétáltatni a Nagyrét és a most még meglévő tágas közpark helyett – mondta Garay Klára, a Városliget Barátai nevű Facebook oldal gazdája. Klárával arról beszélgettünk, hogy mik a pontos… Tovább »