Az elit éttermek búcsút vesznek a vörös húsoktól

2018. november 6.

Hírek

Párizsban a 3 Michelin-csillagos Abeille étterem már 3 éve meghirdette a háborút a bifsztek ellen. Dîners 100% Green, Afternoon Tea vegan – Christophe Moret mester ezekkel az akciókkal kezdte, és mára rengeteg követőre talált – írta a HVG.

Amit mindig is szerettél volna tudni a zöld életmódról, de sosem merted megkérdezni – Itt az első Zöldülők Vására!

2018. november 11.

Helyszín: BB’z Bar & Grill, Budapest, Király u. 15, 1075

Programok

Hogy néz ki egy intimkehely és hogyan kell használni? Milyen az illata egy környezetbarát mosószernek? Hogyan lehet egyszerűen csökkenteni a háztartásunk által termelt szemét mennyiségét? Milyen eszközökkel lehet csökkenteni a műanyag-hulladékot? Tényleg annyira macerás a mosható pelenka?   A Felelős Gasztrohős Alapítvány az E.ON támogatásával és Nagy Réka (Ökoanyu), négy fenntarthatósági tematikájú könyv szerzőjének közreműködésével… Tovább »

Egzotikus piacokon – botanikai kalauz a trópusi haszonnövényekhez

Kiadványok

A könyv a legfontosabb szubtrópusi és trópusi haszonnövényekről ad tömör, mégis átfogó ismertetést. A szerző a pontos botanikai leírás mellett összefoglalja az egyes növények felhasználási módjait. A rengeteg növényfotó és hangulatos piaci életkép mellett kultúrtörténeti utalások, receptek és más érdekességek is színesítik a kiadványt.

Gellért-hegynyi esőerdőt menthet meg, ha jó helyen eszik

2017. január 31.

Hírek

A Felelős Gasztrohősök biztosak benne, hogy a környezetvédelemhez is a gyomron át vezet az út. Az éppen öt éve elindult kezdeményezés szerint ha jókat eszünk, azt nem csak az egészségünk, de a jövő generációi is meghálálják majd. Azok a vendéglátóhelyek pedig, amelyek a mostani trendeket időben felismerik, hosszú távra biztosíthatják, hogy foglaltak legyenek az asztalaik.

Együnk fenntartható étteremben. Az meg mi?

2015. április 5.

Hírek

Mivel vendégként leginkább azért járunk étterembe, hogy finomakat együnk, nem feltétlenül vesszük észre a környezettudatosságot. A „zöldtörekvések” ugyanis az éttermek működésében sok helyen megjelenhetnek: a szelektív hulladékgyűjtéstől és komposztálástól kezdve, a víztakarékos csapokon és energiatakarékos gépeken át a vegetáriánus fogásokig hosszú a lehetőségek sora.

Vidékjáró tematikus napok – Vidéki élményportya: Tájak, Ízek, Kultúrák

2015. április 06. - 2015. november 29.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

2015. évben újra Vidékjáró tematikus napok! Az együttműködésnek és az országot átszövő hálózatnak köszönhetően létrejött Vidékjáró országos rendezvénysorozat célja, hogy a vidéki Magyarország természeti és kulturális értékeit népszerűsítse turisztikai attrakciókon, csomagajánlatokon és országos programsorozatokon keresztül. Mindez 5 alappillér mentén történik: 1. ökoturizmus,  2. helyi termékek, 3. bor/gasztronómia, 4. vallási turizmus, 5. hagyományőrzés HÚSVÉTI SAJTNAPOK  2015.… Tovább »

Nemzeti Parkok és Natúrparkok ízei

2014. október 23.

Hírek

Mától vasárnapig (október 23 – 26) országosan 7 helyszínen várják a Magyar Nemzeti Parkok és a Natúrparkok a helyi ízeket kedvelőket!