A lakossági piaci gázár az ötszöröse annak, amennyiért az állam veszi

2023. szeptember 23.

Hírek

Miközben a hazai lakossági gáztarifák egy éve változatlanok, kilencedik hónapja folyamatosan esik az orosz importgáz ára, a Magyarországra érkező orosz földgáz köbmétere júliusban kerekítve 125 forintba került – derül ki a legfrissebb uniós statisztikából. Ez csökkenés a megelőző hónaphoz képest, hiszen júniusban a köbméterár még 166 forint felett volt, és jelentősen eltér a magyar kormány által kreált… Tovább »

A vízdíj egységesítése térségenként emelést is hozhat.

2023. április 8.

Hírek

A lakosság „rezsicsökkentett” gáz- és áramdíjai mellett legalább az év végéig az átlagfogyasztás feletti „lakossági piaci” árak is jelenlegi szintjükön maradnak – közölte a Népszava kérdésére a kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Az energiaár nem csökken, a vízé nőhet, a jelek szerint most az emelt tarifák is a „rezsicsökkentés” fenntartását fedezik.

Májustól sem csökkennek az átlagfogyasztás fölötti energiaárak

2023. április 6.

Hírek

Nem fog változni a földgáz és az elektromos áram átlagfogyasztás fölötti lakossági piaci ára – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergelyt az ATV munkatársa kérdezte erről annak apropóján, hogy a tőzsdéken hónapok óta esik a földgáz ára.

Továbbra is Orbán veszi legdrágábban az orosz gázt

2023. március 30.

Hírek

Január volt zsinórban a negyedik olyan hónap, amikor az adatot közlő uniós országok közül hazánkba érkezett a legdrágábban az orosz földgáz. Az importárak Európa-szerte csökkentek, ami nem meglepő, hiszen a gáz tőzsdei jegyzése is jóval alacsonyabb lett az elmúlt hónapokban, márpedig jellemzően az orosz gáz díja is ehhez van kötve.

A valós energiaárak spórolásra ösztönöznek

2023. január 11.

Hírek

A háztartások földgázfelhasználása több mint 23 %-kal, a gazdasági szereplőké csaknem 25 %-kal alacsonyabb volt decemberben, mint egy évvel korábban – közölte ma az Energiaügyi Minisztérium. A villamos energia fogyasztása decemberben több mint 7 %-kal múlta alul az egy évvel korábbit.

Jelenleg az orosz gázt nem ötöd, hanem ötszörös áron vesszük

2022. október 31.

Hírek

Jelenleg akár a piaci ár ötszöröse is lehet az olcsó orosz gáz. Mivel nyilvános adat nincs róla, ezért a gazdasági szakemberek csak számításokkal próbálhatják meg kideríteni, hogy a kedvezményes áron Magyarországra érkező orosz gáz pontosan mi alapján érkezik kedvezményesen.

Az elszállt gázárak garázsba kényszerítették a BKV környezetbarát buszait

2022. október 22.

Hírek

350 %-kal lett drágább a fajlagos üzemanyagköltsége a földgázzal hajtott busznak, mint egy dízelnek. A BKV 53 CNG-hajtású járművének üzemanyagár-többlete éves szinten elérheti az egymilliárd forintot, ezért leállítják ezeket a gázüzemű buszokat és helyettük korszerű dízelüzeműeket állítanak be.

Végveszélyben az önkormányzatok!

2022. október 9.

Hírek

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz ma 18 város polgármestere a szociális krízis elkerülése, a magyar települések működőképességének fenntartása érdekében.

Orbán hazugságai a gázárakról

2022. szeptember 28.

Hírek

A magyar kormány szerint a szankciók tehetnek a magas gázárakról, és a szankciók feloldásával visszaesne a gázár az azok meghirdetése előtti alacsony szintre. Ennek az állításnak egyik eleme sem igaz. Jávor Benedek véleménycikke.