Brutálisan drágán jön az orosz gáz Magyarországra

2022. április 22.

Hírek

Vlagyimir Putyin orosz diktátor elnök még február elején azt állította, hogy Magyarország a világpiaci ár ötödéért vesz orosz gázt. Ezzel szemben a piaci árnál drágábban vettük az orosz gázt februárban, ez a tendencia maradhat nyáron is, amikor fel kell majd tölteni a tározókat a következő fűtési szezonra.

Elszálló árak, leálló gyárak

2022. március 10.

Hírek

Leállnak a műtrágyagyártók, élelmiszerválság közeleg. Átmenetileg leállítja ammóniatermelését a Nitrogénművek Zrt.: a Bige László vezette műtrágyagyártó cég ezt az ukrajnai háború által teremtett rendkívüli gazdasági helyzettel, és a földgázárak duplázódásával indokolta.

Íme az uniós mesterterv: így rázná le Európa az orosz energiafüggőséget

2022. március 8.

Hírek

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, hogy Oroszország ukrajnai háborújára válaszul már jóval 2030 előtt függetlenítse Európát az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól. A terv számos intézkedést vázol az emelkedő európai energiaárakra történő reagálástól az európai gázkészletek mielőbbi feltöltéséig – közölte ma  Frans Timmermans európai zöld megállapodásért felelős uniós biztos Strasbourgban.

Új történelmi csúcson a földgáz ára Európában

2021. október 1.

Hírek

Újabb és újabb történelmi csúcsokat dönt meg a földgáz tőzsdei ára. A legnagyobb európai gáztőzsde, a holland TTF novemberi határidős jegyzésében a földgáz 1000 köbmétere ma 1197 dollárba, azaz megawattóraként 100 euróba került eddigi napi maximumán.

Orbán gázos rezsiblöffje – vajon a jelenlegi profit kinek a zsebében landol?

2020. augusztus 10.

Hírek

Olyan sokat keres az állam a lakossági gázon, hogy a következő választás előtt akár ingyen is adhatja fél évig. A földgáz piaci ára annyira beszakadt az utóbbi évben, hogy most már lényegesen alacsonyabb, mint az itthoni lakossági ár. Ez valószínűleg nem is fog változni, ezért egyes szakértők szerint akár újabb tartós rezsicsökkentésre is lenne tér.

A rezsicsökkentés újabb csúsztatása

2019. augusztus 21.

Hírek

Jóval kevesebbet kellene fizetni a gázért, ha nem lenne rezsicsökkentés. Amit az emberek zsebéből így kihúztak, az az államnál csapódik le extraprofitként.