Jelenleg az orosz gázt nem ötöd, hanem ötszörös áron vesszük

2022. október 31.

Hírek

Jelenleg akár a piaci ár ötszöröse is lehet az olcsó orosz gáz. Mivel nyilvános adat nincs róla, ezért a gazdasági szakemberek csak számításokkal próbálhatják meg kideríteni, hogy a kedvezményes áron Magyarországra érkező orosz gáz pontosan mi alapján érkezik kedvezményesen.

Az elszállt gázárak garázsba kényszerítették a BKV környezetbarát buszait

2022. október 22.

Hírek

350 %-kal lett drágább a fajlagos üzemanyagköltsége a földgázzal hajtott busznak, mint egy dízelnek. A BKV 53 CNG-hajtású járművének üzemanyagár-többlete éves szinten elérheti az egymilliárd forintot, ezért leállítják ezeket a gázüzemű buszokat és helyettük korszerű dízelüzeműeket állítanak be.

Végveszélyben az önkormányzatok!

2022. október 9.

Hírek

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz ma 18 város polgármestere a szociális krízis elkerülése, a magyar települések működőképességének fenntartása érdekében.

Orbán hazugságai a gázárakról

2022. szeptember 28.

Hírek

A magyar kormány szerint a szankciók tehetnek a magas gázárakról, és a szankciók feloldásával visszaesne a gázár az azok meghirdetése előtti alacsony szintre. Ennek az állításnak egyik eleme sem igaz. Jávor Benedek véleménycikke.

Mészáros Lőrincék is megsarcolják az embereket – így kaszálnak a gázpénzen

2022. augusztus 24.

Hírek

A kormányfő felcsúti strómanjának barátjának érdekeltége is sápot húz a fűtőanyag-tarifa hálózati díjelemének 20 forintos, 80 százalékos emeléséből – hívta fel a figyelmet Tóth Bertalan MSZP-társelnök. Az Orbán-féle „rezsicsökkentést” eddig sem jellemezte az (ettől még létező) gazdasági törvényszerűségek figyelembe vétele.

Brutálisan drágán jön az orosz gáz Magyarországra

2022. április 22.

Hírek

Vlagyimir Putyin orosz diktátor elnök még február elején azt állította, hogy Magyarország a világpiaci ár ötödéért vesz orosz gázt. Ezzel szemben a piaci árnál drágábban vettük az orosz gázt februárban, ez a tendencia maradhat nyáron is, amikor fel kell majd tölteni a tározókat a következő fűtési szezonra.

Elszálló árak, leálló gyárak

2022. március 10.

Hírek

Leállnak a műtrágyagyártók, élelmiszerválság közeleg. Átmenetileg leállítja ammóniatermelését a Nitrogénművek Zrt.: a Bige László vezette műtrágyagyártó cég ezt az ukrajnai háború által teremtett rendkívüli gazdasági helyzettel, és a földgázárak duplázódásával indokolta.