Kivették a programból a gázkonvektort

2017. március 30.

Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kivette a június 6. reggel 8-tól induló országos kazáncsereprogram támogatható köréből a gázkonvektort – deríthető ki a szaktárca közleménye nyomán.

Két éve halogatja a kormány – itt a kázánpiaci zűrzavar

2015. szeptember 12.

Hírek

Egyre zavarosabb helyzetet teremt az úgynevezett kazáncsere-rendelet, holott még életbe sem lépett. A jogszabály betarthatatlanul rövid határidőket szabna a piacon lévő több tízezer hagyományos kazán beszereltetésére. Ezért a forgalmazók és a vevők már keresik a kiskapukat a rendelkezés kijátszására. Így megerősödőben van a régebbi típusú fűtőberendezések feketepiaca.

Kazáncserét fontolgatsz? Nem árt, ha ezt tudod!

2015. augusztus 24.

Hírek

A nem lakossági fogyasztók szeptember 26. után, míg a lakosságiak a jövő év első napjától csak kondenzációs gázkazánra kaphatnak használatbavételi engedélyt.

Miért a környezetszennyezést ösztönözzük a termékdíjjal?

2015. április 24.

Hírek

2015 januárjától környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni minden elektromos vezérlésű kazán után. A termékdíj független attól, hogy takarékos-e a készülék, milyen mértékben áll újrahasznosítható alkatrészekből, van-e Környezetbarát Termék minősítése. Mértéke 57 forint/kg, ami 3-5%-kal teszi drágábbá a modern, energiatakarékos kazánokat. Eközben a kevésbé hatékony, természeti erőforrásokkal pazarlóbban bánó, környezetet jobban terhelő fűtőberendezések után nem kell fizetni.

Gázos zűrzavar kazán fronton

2015. január 29.

Hírek

Zavarossá vált a helyzet a kazánok körül, miután a napokban a szakma képviselői azzal a ténnyel szembesülhettek, hogy a kormány a napelemek mellett sarcot vetett ki a „központi fűtés céljára szolgáló elektromos vezérlésű kazánokra” is. Egy törvénymódosítás szerint az év elejétől termékdíjat kell fizetni ezen készülékek után.

Szigorodó energiahatékonysági követelmények

2015. január 11.

Hírek

Az uniós tagságunkból adódóan 2015-ben a kazánokra és a falakra, ablakokra, tetőkre is új energiahatékonysági szabályok érvényesek. Ugyan a szigorodó határértékek miatt a zsebünkbe kell nyúlni, de az energiatakarékosság által megtérülnek a beruházások. Díjazták az Év Felújítóit.

Szigetelne, vagy kazánt, ablakot cserélne? Vegye komolyan!

2014. december 30.

Hírek

Jövőre tényleg nem éri meg szakemberek nélkül belekezdeni a szigetelésbe, ablak-, vagy kazáncserébe. 2015. január 1-től ugyanis – a közpénzből megvalósuló fejlesztésekre – érvénybe lépnek az új, úgynevezett költségoptimalizált szintet jelentő épületenergetikai előírások. Ezek mintegy 40%-kal szigorúbb követelményt jelentenek az eddigiekhez képest. Szeptember végétől pedig jóformán csak kondenzációs gázkészülékeket építhetünk be.