Tovább szárnyal a szélenergetika – kivéve Magyarországot

2021. május 8.

Hírek

Az elmúlt években nagyot nőtt a szélenergia-ipar, közben pedig számos cég jelentette be új, egyre hatalmasabb turbinák fejlesztésére irányuló terveit, melyeket elsősorban tengeri (offshore) telepítésre szánnak. A növekedésre minden szempontból szükség is van, mivel a klímaváltozás megfékezéséhez a 2020-as rekordévhez képest is két-háromszorosára kellene fokozni a telepítések ütemét.

Törleszt a kormány a paksi engedélyért

2018. december 13.

Hírek

Az Orbán-kabinet százmilliárdos megrendelésekkel igazolta Párizsban: sokat hajlandó fizetni azért, hogy az EU rábólintott a paksi atomerőmű bővítésére. Orosz, francia, német kiszolgáltatottság.

Paks2: félrenézést vásárol a kormány

2018. október 20.

Hírek

Politikai ellentétek elsimítására, „feszültségoldásra” használja a kormány a erőműbővítés részberuházásait. Rossz hír az adófizetőknek: a módszer működik.

Új távlatok a szélenergetikában

2018. március 3.

Hírek

Bemutatták a világ legnagyobb szélturbinájának terveit. A Haliade-X 260 méter magas lesz, kapacitása 12 megawatt, lapátjainak hossza 107 méter. Miközben a szélenergia is egyre olcsóbb megújuló forrás, az Orbán-kormány 8 éve betiltotta.

A tervezettnél drágább lesz Paks 2

2017. szeptember 2.

Hírek

Még el sem kezdődött a Putyin által a héten megsürgetett beruházás, már látszik, hogy felejthető az aktuális költségvetés. Nemsokára aláírják az első roszatomos szerződéseket. Két cég összesen 256 milliárdos megrendelést vihet el, ha nyer. Az atomerőmű beruházások a világban általában legalább a duplájára jönnek ki, és jóval több időbe telnek a tervezettnél.

A GE is ráugrik Paks II.-re

2016. november 11.

Hírek

Az amerikai General Electric arra készül, hogy indul és győzni is fog a Paks II. atomerőmű gőzturbinaszigetére kiírandó pályázaton, ezért már toborozza és szűri lehetséges magyarországi beszállítóit – írta a Világgazdaság.

A GE generálna a paksi projektben

2016. január 19.

Hírek

A General Electric (GE) vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan kapcsolódhatna a Paks II beruházáshoz – mondta John G. Rice, a GE alelnöke egy mai háttérbeszélgetésen Veresegyházon. 1,5 milliárd dollárt tehetne ki a GE beszállításának értéke.

LED-re vált a GE Nagykanizsán

2012. október 13.

Hírek

A GE Fényforrás üzletága nagykanizsai gyárában nyitja meg európai LED Kiválósági Központját azért, hogy a jövőben is megfelelhessen a legmagasabb piaci igényeknek, valamint hogy tovább bővítse gyártókapacitását.

GE membrán-bioreaktoros vízkezelési gyár látogatása

2012. október 16.

Helyszín: Oroszlány

Sajtótájékoztatók

Európa számára egyre sürgetőbb kérdést jelent a víz kezelése és újrahasznosítása az édesvízkészletek megóvása. Kevesen tudják, hogy Magyarországon működik világ egyik legnagyobb membrán-bioreaktoros vízkezelési technológiákat előállító létesítménye.

Ajándékozzon fényt iskoláknak és óvodáknak

2011. december 17.

Hírek

Bárki ingyen ajándékozhat fényforrást iskolák és óvodák részére egy Facebook kampányban. Decemberben minden egyes új tag után a GE Fényforrás üzletága egy energiatakarékos lámpát ajánl fel, és a hónap végéig összegyűlt fényforrásokat óvodák és iskolák számára osztják szét országszerte.