Új távlatok a szélenergetikában

2018. március 3.

Hírek

Bemutatták a világ legnagyobb szélturbinájának terveit. A Haliade-X 260 méter magas lesz, kapacitása 12 megawatt, lapátjainak hossza 107 méter. Miközben a szélenergia is egyre olcsóbb megújuló forrás, az Orbán-kormány 8 éve betiltotta.

Westinghouse csőd és újabb 2016-os megújulós csúcsok

2017. április 1.

Hírek

Soha nem látott méretű bajban az atomenergetikai óriás – állítják a szakértők. Amíg a Westinghouse szerdai csődvédelmi kérelme megrengette az iparágat, addig a megújuló szektor vígan majd 10%-ot növekedett a tavalyi évben.

A GE is ráugrik Paks II.-re

2016. november 11.

Hírek

Az amerikai General Electric arra készül, hogy indul és győzni is fog a Paks II. atomerőmű gőzturbinaszigetére kiírandó pályázaton, ezért már toborozza és szűri lehetséges magyarországi beszállítóit – írta a Világgazdaság.

A GE generálna a paksi projektben

2016. január 19.

Hírek

A General Electric (GE) vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan kapcsolódhatna a Paks II beruházáshoz – mondta John G. Rice, a GE alelnöke egy mai háttérbeszélgetésen Veresegyházon. 1,5 milliárd dollárt tehetne ki a GE beszállításának értéke.

LED-re vált a GE Nagykanizsán

2012. október 13.

Hírek

A GE Fényforrás üzletága nagykanizsai gyárában nyitja meg európai LED Kiválósági Központját azért, hogy a jövőben is megfelelhessen a legmagasabb piaci igényeknek, valamint hogy tovább bővítse gyártókapacitását.