Génmegőrző program a Pilisi Parkerdőben

2019. július 21.

Hírek

A klímaváltozás negatív hatásaival szemben ellenálló, sokféle állat és növényfaj számára élőhelyet nyújtó, egészséges erdők megléte az élhető, fenntartható jövő feltétele. Ilyen erdők kialakításán dolgoznak a Pilisi Parkerdő szakemberei az erdészeti génmegőrző program megvalósításával is.

Jön a biodiverzitás- és génmegőrzési központ

2019. március 24.

Hírek

Az agrártárca a két kiemelt génmegőrzési intézmény összevonásával megalapítja a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központot – jelentette be Nagy István agrárminiszter a Növényi Diverzitás Központ második magbörzéjén.

Folyékony nitrogén mentheti meg a tölgyeket

2018. november 10.

Hírek

Termékenységi laboratóriumokban kikísérletezett úttörő technológiával megőrzött növények jelenthetik a biztosítékot a természetben veszélyeztetett növényfajok fennmaradásában.

Bodó Imre professzor kapta idén a Jánossy Andor-díjat

2013. szeptember 17.

Hírek

Több évtizedes kitartó, és sokszor veszélyes munkával mentette meg a kihalástól a legnagyobb testű magyar háziállatfajtánkat. Az 50-es években eldugott 200 magyar szürke szarvasmarha tehenet a Hortobágy mélyén – így élte túl a hazai állomány a szovjet „modellváltást”. Bodó Imre professzor immár 36 unokájának büszkélkedhet a Jánossy Andor-életműdíjjal.

Már a lovakat is?

2013. augusztus 7.

Hírek

Baj van. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. átadása a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságnak (HNPI), majd az ezt követően visszadobott több mint tízmillió euró összértékű, az unió által mintegy 75 százalékosan támogatott LIFE projekt nem csupán egy újabb botrány a Hortobágyon. Legutóbb a Mátai Ménes igazgatóját rúgták ki, egyelőre nem tudni, miért, most pedig… Tovább »

Halászati Génmegőrzési Kutató, Képzési és Szolgáltatási Programközpont átadása

2013. június 25.

Helyszín: Gödöllő, Isaszegi út 200

Sajtótájékoztatók

Ezúton értesítjük Önöket, hogy V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszöntőbeszédet mond a „Komplex vidékfejlesztési lehetőségek, vízbázisok hasznosításán keresztül" című szakmai nyílt napon, ezt követően átadja a Halászati Génmegőrzési Kutató, Képzési és Szolgáltatási Programközpontot.

A génmegőrzés fontossága

2013. március 11.

Hírek

Az egész világon jellemző, hogy egyre kevesebb növényfaj egyre kevesebb növényfajtáját termesztjük. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) becslése szerint pedig az elmúlt száz évben a mezőgazdaságban használt fajták 75 százaléka elveszett. Éppen ezért a génmegőrzés szerepe nagyobb, mint valaha.

A nemzeti parkhoz került a hortobágyi génmegőrző

2013. január 29.

Hírek

A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz telepítik a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.-t – jelentette be a kormány döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hortobágyon.