Európa 2. legnagyobb geotermikus távhőrendszere lesz Szegeden

2019. szeptember 7.

Hírek

22 milliárdos beruházással, uniós támogatással geotermikus fűtési rendszert alakítanak ki több szegedi városrészben, a fejlesztésnek köszönhetően felére csökken a távfűtéshez felhasznált gáz mennyisége és a szén-dioxid-kibocsátás – közölte Botka László (MSZP) polgármester.

Budapesten a Nemzetközi Geotermális Egyesület Igazgatótanácsa

2019. május 21.

Hírek

Néhány nappal ezelőtt, május 10-12. között Budapesten tartotta igazgatótanácsi ülését a Nemzetközi Geotermális Egyesület (International Geothermal Association, IGA). A szervezet vezetősége a Magyar Geotermális Egyesület (MGtE) meghívására érkezett a fővárosba.

Dr. Göőz Lajos, a Magyar Geotermális Egyesület tiszteletbeli tagjának köszöntése

2018. szeptember 28.

Helyszín: Budapest Music Center Tetőterem 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Programok

2018. szeptember 28 péntek 9.30 Regisztráció 10.00 Megnyitó Szita Gábor, elnök, Magyar Geotermális Egyesület 10.05 Köszöntő beszéd Dr. Kókai Sándor, főiskolai tanár, intézetigazgató, Nyíregyházi Egyetem Műszaki Földtudományi Kar , Kőolaj és Földgáz Intézet 10.30 Előadások 1. Farkas Sándor, államtitkár, Agrárminisztérium A növényházi kertészeti ágazat fejlesztése és a termál program 2. Dr. Botos Barbara , helyettes… Tovább »

Szeged bezöldülne

2018. augusztus 14.

Hírek

Az Energiaklub elkészítette Szeged Fenntartható Energia és Klíma Akciótervét, melyben a város ambiciózus, legalább 40%-os CO2-kibocsátás-csökkentési célt tűzött ki 2030-ra, valamint megfogalmazta az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás legfontosabb helyi intézkedéseit.

Megvillanyozzák a földhőt Turán

2016. június 30.

Hírek

Letették a Pest megyei Turán Közép-Európa első geotermikus kiserőművének alapkövét. Az egység várhatóan már jövőre megkezdi a termelést.

Földhővel világítanak Kenyában

2016. március 25.

Hírek

A kenyai Rift Valley nem csak gyönyörű táj, de a nyolcadik legnagyobb geotermikus energiatermelő hely a világon. A geotermikus energia megújuló energiaforrás, vulkanikusan aktív vidékeken a föld hőjéből termelnek áramot.

Tovább zöldít az IKEA

2016. február 7.

Hírek

Tavaly közel 15%-kal, 47 milliárd forintra növelte értékesítési árbevételét az IKEA Magyarországon, melynek 2 áruházában tavaly 5 millióan fordultak meg , ezért a svédek megkezdték 3. magyarországi áruházuk építését, melyet fenntarthatósági szempontból a régió top zöld épületének szánnak. Berlinben már szennyvízzel fűtenek, már csak LED-et forgalmaznak, és 4 év múlva csak megújulós energiát fog használni… Tovább »