Motorizáció az EU-ban

2017. június 16.

Hírek

Az ezer lakosra jutó autók száma alapján felállított rangsort Luxemburg vezeti az Európai Unióban – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat által ma közölt adatokból. A legtöbb uniós tagállamban 1 % alatt az alternatív üzemanyaggal működő személyautók aránya.

Egyre öregebb a magyar autóállomány

2017. március 18.

Hírek

Már több mint 3,3 milliós a hazai autóállomány, miután tavaly az először forgalomba helyezett személygépkocsik száma történelmi csúcsközelbe emelkedett. Amikor utoljára ennyi autót adtak el Magyarországon, örvendetesen csökkent a gépkocsik átlagéletkora. Most rendületlenül emelkedik. Magyarország rosszabbul teljesít.

Tovább öregszik a hazai autóállomány

2016. május 24.

Hírek

Az év első harmadában közel 45 ezer használt autó özönlött be az országba, amelyek 61,5 százaléka legalább tízéves – közölte a Használtautó.hu autós portál, azaz továbbra sem fiatalodnak az importált használt autók.

Hiába volt a felhajtás, már nem menő a zöld autó

2016. március 16.

Hírek

Maradnak a gázolajos motorok, alig bővül a gázüzeműek, hibridek és villamos hajtásúak mezőnye: így jellemezhetők a vállalkozások haszonjármű-beszerzési szokásai, miközben a személyautóknál továbbra is inkább a benzinesek dominálnak.

A VW nagy antizöld svindlije

2015. szeptember 19.

Hírek

A Volkswagen olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások – közölte az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA). Akár 18 milliárd dolláros bünti is jöhet?

Tovább romlik a magyar autópark

2015. július 18.

Hírek

Idén új csúcsot dönthet a használtautó-behozatal. Özönlik az országba a nyugati utakról környezetvédelmi okokból kizárt járgány, a hazai autóflotta átlagéletkora egyre nő.

Rajtol az újabb román roncsautóprogram

2014. április 8.

Hírek

Az idén is lesz Romániában roncsautóprogram, amelynek keretében nemcsak a tíz éves vagy ennél idősebb autókat lehet leadni, hanem már a nyolc éves gépkocsikat is be lehet váltani értékjegyre, ami új jármű vásárlására használható fel – derült ki Korodi Attila romániai környezetvédelmi miniszter nyilatkozatából.

Megtorpant az alternatív, maradnak a belsőégésű motorok

2013. február 6.

Hírek

Az autóvásárlóknak elsősorban az üzemanyag-hatékonyság fontos az autó kiválasztásánál, a CO2-kibocsátás a fontossági listán idén a negyedik helyre szorult a tavalyi másodikról. Ezért is nyilatkozott úgy a gyártók és a szállítók 29 százaléka, hogy továbbfejlesztik a belsőégésű motorokat. A plug-in hibrid technológiába a válaszadók 24 százaléka, míg a tisztán akkumulátoros technológiákba csak 8 százaléka tervez… Tovább »

Minden második család autótulajdonos

2012. szeptember 23.

Hírek

A magyar családok felének nincs autója, a vidéki városokban élőknél pedig folyamatosan csökken a személygépjárművek száma. Az autópark a két évvel ezelőtti szinten stagnál, szervizeléskor a megbízhatóságnál fontosabb szemponttá vált a várható költség.

Újra nő a kínai autópiac

2012. június 11.

Hírek

Májusban a gazdasági növekedés mérséklődése mellett csaknem 16 százalékkal bővültek az autóeladások Kínában a tavalyi év azonos időszakához képest – jelentette a kínai autógyártók szövetsége. A világ legnagyobb autópiacán májusban 1,61 millió új autó talált gazdára.