Mindenre lőnek – és visszalőnek

2015. április 20.

Hírek

Több vadászati honlapon olvashattuk, hogy március derekán az Országos Magyar Vadászati Védegylet irodaházában tartott titkári értekezleten elhangzott és már el is döntetett: áprilisban módosítani fogják a vadászható vadfajok listáját. Néhány napon belül minden portálról lekerült ez az információ – írta Gera Pál természetvédő. A vadász szervezetek cáfolnak.

Vádaskodási modell

2013. május 17.

Hírek

A Greenfo 2013. május 5-én jelentette meg Gera Pál „Ragadozógazdálkodási modell” című írását. Az érintett Vidékfejlesztési Minisztérium helyreigazítási kérelmét itt közöljük.

Ragadozógazdálkodási modell

2013. május 5.

Hírek

A Vidékfejlesztési Minisztérium a vadászok érdekeinek hűséges kiszolgálója lett. A 2010-es kormányváltás óta mindazon törvények, rendeletek, amelyek a vadászokra nézve addig tabukat és tilalmakat fogalmaztak meg, mára szinte mind megszűntek. A parlament az új alaptörvényben deklarálta elkötelezettségét a Kárpát-medence és hazánk élővilágának megőrzése mellett. Ez egy politikailag és gazdaságilag befolyásos érdekcsoport kizárólagos kiszolgálását jelenti, és… Tovább »

Farkas és delfinmentés Magyarországon

Kiadványok

Gondolnánk-e azt, hogy előfordulhatott: valaki nejlonharisnyáért és gyertyáért farkaskölyköket hozasson be hazánkba Mongóliából? És gondolnánk-e, hogy delfinek egészségével és életével hányféle módon és milyen célokért képes az ember visszaélni?

Mégis levadásszák őket?

2012. február 18.

Hírek

A héten Semjén Zsolt fővadász bejelentette, hogy aláírták azt a megállapodást, amely a jövőbeni vadászható madár- és emlősfajok listáját is tartalmazza. Gera Pál természetvédő szerint több részlet is problémás.

Lutra és társai – hazánk menyétféle ragadozóinak rövid bemutatása

Kiadványok

Úgy vélem, nagyon fontos az, hogy a vadgazdálkodás-vadászat, valamint természetvédelem-ökológia kérdéskörében valamennyi felmerülő témakörben alapos, tartalmas párbeszéd alakuljon ki az érintett szakértői közösségek között. Nos, a hazai menyétfélék (kisragadozók) vonatkozásában eddig is igyekeztem "stréberül az élen járni", remélve, elfogadásra és megértésre találnak a érveim.

Újabb hungaricum: jön a seregély, és a daru?

2011. szeptember 4.

Hírek

Tavasszal nyilvánosságra került dr. Semjén Zsoltnak az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének még januárban datált levele, amelyben azt indítványozta az agrárminiszternek, hogy több madár- és emlősfajjal “egészítsék ki” a vadászható fajok listáját hazánkban. Nos, azóta sok-sok minden történt, de érdembeli változás nemigen. Sőt!

Menyétféléinkről őszintén

Kiadványok

A hazai menyétféle ragadozók jövőbeli vadgazdálkodási-vadászati, valamint természetvédelmi-ökológiai megítéléséről készült egy rövid, immár a témakörben valamennyi lehetséges fórumot is kihasználó összefoglaló dolgozat.