Elhunyt Miklóssy Endre

2018. január 23.

Hírek

Megrendülten tudatjuk, hogy súlyos betegségben meghalt Miklóssy Endre író, filozófus, építészmérnök, az Élőlánc Magyarországért Ökopárt alapító tagja, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium nyugalmazott főtanácsosa, településfejlesztési egyetemi oktató. Űzd el bár vasvillával a természetet, az mégis visszatér!

A lokalizáció programja és a helyi közösségek esélyei

2017. február 23.

Hírek

Kajner Péternek, a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület elnökének előadása egy rendkívül örömteli dologra mutat rá. A globalizáció káros hatásairól nap mint nap rengeteget hallunk – a központosított világrendszerről, a piaci versenyt kiiktatva egymással összefonódó világcégek uralmáról és erőszakos gazdasági terjeszkedéséről. Ugyanakkor van mindennek egy nagyon hatékony ellenszere: a re-lokalizáció!

Beszélgessünk az ökológiai közgazdaságtanról!

2017. február 4.

Hírek

Miért fenntarthatatlan a klasszikus piacgazdasági elméleten alapuló instrumentális ember-természet kapcsolat? Milyen alapvető tévedésekre világít rá az ökológiai közgazdaságtan? Mit jelent az eredeti jólét társadalma, és megvalósítható volna-e napjainkban? Pataki György, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója a rendszerszintű változásokban látja a megoldást korunk gazdasági, társadalmi és ökológiai problémáira.

Most egy vagányabb globalista kell…

2017. január 22.

Hírek

Figyelem pár hete, ahogy Magyarország egyik fele reményteljesen tekint Donald Trump Amerikájára és mindarra, ami ebből következik. „Csak Hillary meg a mögötte álló Soros-erők ne jöjjenek! Adjunk időt Trumpnak!” – hallani. Merthogy Trump legalább nem globalista…

A multi perel, a társadalom tejel

2016. június 12.

Hírek

Az utóbbi évek jelensége, hogy nemzetközi nagyvállalatok visszaélve a kártérítési perek gyakorlatával eurómilliókban mérhető közpénzeket perelnek ki országokból. Európában az elmúlt 2-3 évben nagyságrendekkel több eljárás indult, mint addig összesen. Német oknyomozók jártak utána a jelenségnek, és megdöbbentő dolgokat találtak.

Nagy építőipari átrendeződés

2015. augusztus 4.

Hírek

Komoly változások történnek az építőipari világpiacon. A CRH csoport megvásárolta a Holcim Észak Duna Régióban működő cégeket is, így Holcim Magyarország Kft.-t és leányvállalatait. Ez egy nagyobb világpiaci tranzakció egyik eleme, mely eredményeként 15 000 új munkatárssal bővült alkamazottai köre. A CRH csoport a világpiac meghatározó szereplője, építőanyagipari területen harmadik, míg kavics/adalékanyag területen második.

A modern Asterix: José Bové, a kortárs ellenálló

2014. május 25.

Hírek

Amikor 15 éve hallottam egy francia őstermelő -José Bové – McDonald’s lebontó akciójáról alaposan elképedtem, mert egyszerre hihetetlen és vérpezsdítő volt, hogy egy falu közössége oda mert csapni a globalizmus zászlóshajójának.

Megesszük a világot? Néhány multi akarja uralni a Földet?

2013. szeptember 18.

Hírek

Svájcban a kenyérgabona 4/5-e Indiából származik, ahol százezrek éheznek; a francia halkereskedők szerint az ipari módszerrel fogott tenger gyümölcse nem evésre való, hanem eladásra. A világ élelmiszer termelése és elosztása katasztrofális szintre jutott. 5 percenként hal éhen egy gyermek a világban.

Új világ küszöbén

Kiadványok

Hervé Kempf könyve 2013-ban jelent meg Párizsban. A szerző a Le Monde ökológiai újságírója, a téma alapos ismerője.