A GMO-Kerekasztal megszűnése

2018. április 2.

Hírek

A GMO-Kerekasztalt Illés Zoltán felvetése után, a tudományban dolgozók részvételével parlamenti bizottságok tanácsadására hoztam létre. A GMO-Kerekasztal élt 2005-2018 között. Darvas Béla írása a testület munkájáról és megszűnéséről.

GMO-haiku – Génmentes tündérmesék

2018. március 28.

Hírek

Lezsák Sándor magyar-történelem szakos tanító (MDF → Fidesz) különleges elképzelésével írta be magát a hazai géntechnológia történetébe. 2002-ben ezt jegyezték fel tőle: „A legnagyobb probléma az, hogy a genetikailag manipulált élelmiszerek fogyasztását követően nem tudjuk, hogy a bevitt idegen gén a mi génjeink mely részébe épül be”. Vajon miként képzelte el a népfőiskolát szervező honatya… Tovább »

Új szabályozásra lehet szükség a legújabb GMO-kutatási eredmények miatt

2017. május 19.

Hírek

Új törvényi szabályozásra lehet szükség Magyarországon a legújabb, a genetikailag módosított szervezetekre (GMO), ezen belül a GMO-növények termesztésére vonatkozó kutatások miatt – fejtette ki Darvas Béla, a GMO-kerekasztal elnöke egy budapesti szakmai tanácskozáson.

Walker nagykövet úr munkavacsorája

2016. június 3.

Hírek

A multinacionális cégek érdekei vajon miként késztethetnek egy nagykövetet arra, hogy azokat az általa képviselt állam kitüntetett szempontjaként tüntesse fel? Darvas Béle írása a GMO kerekasztalról.

GMO Kerekasztal 28. ülés

2015. október 14.

Helyszín: Országgyűlés Irodaháza

Sajtótájékoztatók

A GMO-Kerekasztal meghívója az Országgyűlés Fenntartható Fejlődési Bizottságának 532-es számú tárgyalótermébe (az Országgyűlés Irodaháza, Budapest Széchenyi rakpart 19; a Margit-híd pesti hídfőjénél – bejárat a Duna felől) 2015. október 14-én 13 órakor kezdődő a GMO-szervezetek hazai gyakorlatba kerülése kerekasztal-megbeszélésre (28)  

GMO-lobbisták döntenek majd rólunk

2014. július 10.

Hírek

Mindannyiunk jövőjét veszélyeztető szerződést szeretne kötni a civilek kizárása mellett az EU és az Amerikai Egyesült Államok. Határozottan ellenzi a Védegylet, a Greenpeace és a Magyar Természetvédők Szövetsége az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió között formálódó szabadkereskedelmi egyezményt.

Nem kérünk amerikai, hormonkezelt, génmódosított élelmiszereket!

2014. június 27.

Hírek

A Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Védegylet határozottan ellenzi az EU és az Egyesült Államok között formálódó szabadkereskedelmi egyezményt, mert az veszélybe sodorhatja többek között hazánk génmódosítás-mentességét is.