38. Paraszt-Wellness

2015. január 29. - 2015. február 01.

Helyszín: Gömörszőlős

Programok

A gömöri „best practice”  2015. január 29 – február 1.  A sok stratégia, törvény és igazgatóság mellett azért még mindig annak van a legtöbb foganatja, ha szerszámot ragad az ember és hasznos kétkezi munkával tartja fenn a fenntarthatót. Emellett elménket is folyamatosan érdemes pallérozni a szelíd és természethez simuló gazdálkodás legfőbb tudnivalóival.  2015-ben is csodás… Tovább »

XXXVII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

2014. november 13. - 2014. november 16.

Helyszín: Gömörszőlős

Programok

  2014. november 13-16. – Kedves Gömörködők! Csodás novemberi aktivitásoknak nézünk elébe, tovább építjük a fenntarthatóság egyik hazai bástyáját, lesz itt kérem tetőigazítás, csemetekert gondozás, szárnyék építés, az épülő komposztfűtéses melegház befejezése, s miegymás! Ahogy mesterünk írta, „megszámlálhatatlan a feladat”! Segítsünk hát megzabolázni a teendőket és töltsünk együtt egy szép hétvégét a gömöri dombok között!… Tovább »

Szolgáltatásfejlesztéssel a fenntartható fejlődésért

2013. december 22.

Hírek

Uniós támogatásból újult meg 2013. júniusára az Ökológiai Intézet Alapítvány miskolci és egyik gömörszőlősi irodája, melyek az alapítvány közcélú feladatainak ellátását szolgáló tevékenységeknek adnak hátteret. Az infrastrukturális beruházások megvalósítása mellett a szakmai programok megújításához is hozzájárult az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatási összeg: 44 467 861 Ft.

XXVIII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

2013. május 16. - 2013. május 19.

Helyszín: Gömörszőlős

Programok

XXVIII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness  2013. május 16-19. A név még az elején született, amikor is Márkus István barátommal a 35 fokos nyári rekkenő hőségben gazoltuk a biokertet. Kínunkban rengeteget nevettünk és elképzeltük hogyan lehetne bevonni ezekbe a munkákba a városi puhány embereket. Jött a „Való (vas)Villa”, a „Farm Ville 3D!” és a „Paraszt-Wellness”… Immár közel 20… Tovább »

Beindult a gömörszőlősi paraszt-Wellness

2013. április 10.

Hírek

A fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata már sokakat vonzott a kis gömöri faluba. Gömörszőlős kulturális értékleltára, kiegészülve a fenntarthatóság szellemi műhelyével mindenkinek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy kikapcsolódjon és közben próbára tegye képességeit, tudását.

Jövőkereső konferencia

2013. április 23.

Helyszín: Budapest, Attila út 93.

Sajtótájékoztatók

A fenntarthatóság politikai intézményei. A vidékfejlesztés prioritásai a 2014-2020-as tervezési folyamatban. A fenntartható turizmus. Ökoturisztika és vidékfejlesztés. A falusi turizmus legújabb kezdeményezései – Művészek a Vidékért. A mezőgazdaság környezeti viszonyáról és jövőjéről,

A fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata

2013. április 1.

Hírek

A Gömörszőlősi Paraszt-Wellness önkéntes hétvégék már közel 30 alkalommal biztosították a lehetőséget „élni vágyóknak”, „helykeresőknek”, hogy kipróbálhassák magukat falusias környezetben és hogy találkozzanak a Vidék kihívásaival és lehetőségeivel.

XXVII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

2013. április 04. - 2013. április 07.

Helyszín: Gömörszőlős

Programok

Még egy alkalommal nyílik lehetőség a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázatán nyert támogatás keretében részt venni a Paraszt-Wellness programon. Ennek köszönhetően egy komplex, mindenre kiterjedő hétvégi „wellness” programra várjuk az önkénteseket, érdeklődőket! A testi-lelki felüdülés garantált! A hosszú hétvégék Gömörszőlős falu és a fenntartható falu projekt bemutatásával kezdődnek, majd 2 napos önkéntes munkával/tanulással végződnek. Érkezés:… Tovább »

XXVI. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness…önkéntes hétvége

2013. március 21. - 2013. március 24.

Helyszín: Gömörszőlős

Programok

XXVI. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness…önkéntes hétvége 2013. március 21-24. …avagy önkéntes munkák a vidéki élet szépségeinek, a természettel való találkozás pótolhatatlan élményének, a kétkezi munka örömének és a cselekvő optimizmusnak bemutatására és teljes átélésére. Történelmi pillanat következik a Paraszt-Wellness életében, ugyanis sikerült az elkövetkezendő 2 alkalomra támogatást nyerni a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázatán a táji értékek… Tovább »

Ökológiai gazdálkodás és a közösségi értékesítés lehetőségei Gömörben

2012. augusztus 24. - 2012. augusztus 25.

Helyszín: Gömörszőlős, Kassai út 39.

Programok

Helyszín: az Ökológiai Intézet Alapítvány Oktató Központja, Gömörszőlős, Kassai út 39. Mottó: "Hétköznap azért dolgozott az ember erővel és szorgalommal, mert előtte állt egy-egy ünnep. Az ünnep előtt mindig nagy készülődések voltak. Az emberek kitisztították lelküket, életüket, házukat, istállóikat, ólaikat, kertjeiket, falujukat, megbocsátottak, megbékültek, misére mentek szép ünneplő ruhában, és délután megjárták egymást. Az ünnepek… Tovább »