MOL, vár rád a szemeted!

2023. december 6.

Hírek

„MOL, vár rád a szemeted!” Ezt üzenték Greenpeace-aktivisták a zágrábi székhelyű INA olajtársaság központjánál, aminek tulajdonosa a magyar MOL vállalat.

A gyilkos fosszilis ipar

2023. december 6.

Hírek

Megúszni gyilkosságot, amit mindannyiunk szeme előtt követnek el? Úgy tűnik, lehetséges. Van egy iparág, amely emberi életek százezreinek a kioltásáért felelős világszerte, mégis zavartalanul folytathatja a tevékenységét. Ez a fosszilis ipar. Rekordmagas lesz idén a fosszilis tüzelőanyagokból származó globális CO2 kibocsátás.

A kutatókat is megdöbbentette tengereink veszélyeztetettsége

2023. október 18.

Hírek

Átfogó elemzést tett közzé a Greenpeace az óceánokat fenyegető veszélyekről. A tanulmány friss adatokat tartalmaz a túlhalászatról, szennyeződésekről, a mélytengeri bányászat várható hatásairól, valamint felvázol egy politikai ütemtervet is a tengeri élővilág megmentésére.

Magyarország kétszer annyit költ éghajlatromboló közúti fejlesztésekre, mint a környezetbarát vasútra

2023. szeptember 19.

Hírek

Magyarország az elmúlt három évtizedben több mint kétszer annyit költött a közúti fejlesztésekre, mint a vasúti infrastruktúra korszerűsítésére – erre mutat rá a Wuppertal Institut és a T3 Közlekedéskutató Intézet új jelentése, amely a Greenpeace megbízásából készült. Az elemzés szerint 1995 és 2021 között Magyarország 22,9 milliárd eurót fordított az utakra, ezzel szemben a vasúti… Tovább »

így vezeti félre az embereket a MOL és Európa olajvállalatai

2023. augusztus 28.

Hírek

Európa 12 vezető olaj- és gázipari vállalatát vizsgálja a Greenpeace legújabb jelentése, amely világosan bemutatja, hogy a Shell, a BP, a MOL és más, fosszilisekben érdekelt cégóriások zöld ígéreteik ellenére hogyan vezetik félre a közvéleményt. E vállalatok továbbra sem hajlandóak átállni megújuló energiaforrásokra, és enyhíteni éghajlatromboló hatásukat. Ehelyett újabb és újabb klímagyilkos beruházásokba invesztálnak rekordnyereséggel.

A természetvédelem megújítását követelik a zöldek Budapesten és több európai városban

2022. december 6.

Hírek

December 7-én kezdődik az ENSZ égisze alatt létrejött Biológiai Sokféleség Egyezmény részes feleinek konferenciája (CBD COP15) Montrealban. A találkozó nyitónapjának előestéjén Európa-szerte, sőt még a háború sújtotta Ukrajnában is megmozdulásokat szerveztek zöld aktivisták, hogy felhívják a figyelmet: sürgősen új alapokra kell helyezni a természetvédelmet.

Brutális fairtást tárt fel a Greenpeace a Kárpátok értékes erdeiben

2022. november 23.

Hírek

Nagymértékű pusztulást tártak fel a Kárpátok erdeiben a Greenpeace által elemzett műholdas felvételek. Óránként átlagosan több mint öt futballpályányi erdő tűnik el az itt zajló fakitermelések miatt, ezért a Greenpeace petíciót és nemzetközi kampányt indított a Kárpátok erdeinek megmentéséért.