A természetvédelem megújítását követelik a zöldek Budapesten és több európai városban

2022. december 6.

Hírek

December 7-én kezdődik az ENSZ égisze alatt létrejött Biológiai Sokféleség Egyezmény részes feleinek konferenciája (CBD COP15) Montrealban. A találkozó nyitónapjának előestéjén Európa-szerte, sőt még a háború sújtotta Ukrajnában is megmozdulásokat szerveztek zöld aktivisták, hogy felhívják a figyelmet: sürgősen új alapokra kell helyezni a természetvédelmet.

Brutális fairtást tárt fel a Greenpeace a Kárpátok értékes erdeiben

2022. november 23.

Hírek

Nagymértékű pusztulást tártak fel a Kárpátok erdeiben a Greenpeace által elemzett műholdas felvételek. Óránként átlagosan több mint öt futballpályányi erdő tűnik el az itt zajló fakitermelések miatt, ezért a Greenpeace petíciót és nemzetközi kampányt indított a Kárpátok erdeinek megmentéséért.

Több száz millió kocsival túllövik a klímacélokat.

2022. november 10.

Hírek

A jelenlegi autóipari tervezés nincs összhangban a 1,5 Celsius-fokos klímacéllal, ennek pedig az lehet a vége, hogy az autógyárak több millió benzines és dízeles kocsit nem fognak tudni eladni, írja a Greenpeace egy friss elemzése. A vizsgált gyártók közül a Toyota végzett a legrosszabb helyen.

A közösségi média a klímamegtévesztés elsődleges forrása

2022. szeptember 22.

Hírek

375 közösségi profil több mint 2000 bejegyzését elemezték a szakemberek, hogy kiderüljön, mennyire foglalkoznak a klímaváltozással a legnagyobb szennyezők: az autógyártók, az olajipari vállalatok vagy épp a légitársaságok. Az eredmény elszomorító.

Belefúlunk a műanyagszemétbe. Az újrahasznosítás önmagában kevés

2022. július 14.

Hírek

Ma már annyi műanyaghulladékot termel az ember, hogy az újrahasznosításuk szinte nem is csökkenti a probléma súlyát. Az Egyesült Királyságban a műanyag palackok 61 %-át, a műanyag edények 36 %-át, a fóliáknak mindössze 8 százalékát használják fel újra.

Hatalmas békejelet formáztak a Hősök terén

2022. március 10.

Hírek

A Greenpeace szervezésében több ezer ember énekelt együtt egy hatalmas békejelet alkotva tegnap este a Hősök terén, hogy Ukrajna lerohanása ellen tiltakozzanak, valamint hogy így fejezzék ki együttérzésüket a háború miatt szenvedő ártatlan emberekkel.

Megszületett a döntés a globális műanyagegyezményről

2022. március 3.

Hírek

Globális egyezmény létrehozásáról döntöttek a világ környezetvédelmi döntéshozói a műanyagszennyezés megállítására. Március 2-án zárult le az ENSZ környezetvédelmi találkozója Nairobiban, ahol 173 ország képviselői vettek részt, akik abban állapodtak meg, hogy közös erőfeszítéseket tesznek a bolygónkat elárasztó műanyagszennyezés megállítására.