Betiltja a kamu bolygómentő marketinget Franciaország

2022. április 23.

Hírek

Jövő évtől tilos lesz Franciaországban termékeket “szén-dioxid-semlegesként” hirdetni anélkül, hogy ezt bizonyítani tudná a gyártója. Jól menő szlogen a klímavédelem, viszont a cégek a környezetvédelmi protokolljukat nem tudják sok esetben igazolni.

A zöldrefestés ellenére a nagy olajcégek tovább növelik kitermelésüket

2022. február 25.

Hírek

Az elmúlt években kétségtelenül a környezetvédelem és a globális klímakatasztrófa megakadályozása voltak a közbeszédet egyik leginkább foglalkoztató témák. Ennek pedig lett egy olyan következménye, hogy hirtelen górcső alá kerültek azok a globális olajvállalatok, akiknek környezetpusztító tevékenységével korábban legfeljebb csak néhány lelkes aktivista foglalkozott, és egyre többen várják el ezektől a cégektől, hogy ők is álljanak… Tovább »

Az atomlobbi a tanárokkal festetne zöldre

2022. február 22.

Hírek

Meglepő pályázati felhívást tett közzé a napokban a Magyar Nukleáris Társaság (MNT). Százezer forintot adnak annak a tanárnak, aki az órán a legjobban dicséri az atomerőműveket.

Nicsak: a környezetvédelmi konzultáció szerint a magyarok fontosnak tartják a klímavédelmet

2022. január 4.

Hírek

Lezárult a kormány környezetvédelmi konzultációja, amelynek kérdéseire több mint 70 ezren válaszoltak. Az októberben indult, 11. konzultáció eredményeit ma Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár ismertette.

Mondják meg, mire kap Áder milliárdokat!

2021. december 5.

Hírek

Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, pontosan milyen célokra és konkrét tevékenységekre kap milliárdokat Áder János alapítványa, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 2020-21-ben, a magyar adófizetők pénzéből, válsághelyzet idején.

Tényleg zöld úton járunk?

2021. november 23.

Hírek

Magyarország zöld úton jár – ezzel a jelszóval kezdődik a zold.kormany.hu honlapon a hónap végéig kitölthető kérdőív. Mindig nemes a szándék, ha egy kormány megkérdezi az állampolgárokat valamiről. De vajon ez a kérdőív alkalmas arra, hogy elemzésével legalább azt megtudja a kormány, a kitöltők mit gondolnak az itt fölvetett 12 témáról és általában arról, milyen… Tovább »

Párizs 30 km/h – greenwashing hibrid-autó

2021. szeptember 20.

Hírek

A tegnapi “Aláírásgyűjtést indított az ENSZ a 30 km/órás sebességkorlátozásért” c. cikkünkre reagált német lapszemlékkel Rózsa Sándor a Szelíd Energia Alapítványtól.

A Shell zöldrefestése

2021. augusztus 3.

Hírek

A londoni Science Museum szén-dioxidot megkötő technológiákat mutat be, amelyben az olajcégnek is érdekeltsége van. Nem ez az első eset, hogy a zöldek támadják, ahogy az olaj- és gázipari szereplők brit kulturális intézményeket támogatnak.

Levegő Klub V. – Zöldrefestés

2021. június 22.

Hírek

A Válts irányt! projekt keretében a Magyar Közlekedési Klub a Levegő Munkacsoport közreműködésével Levegő Klubot szervezett, az esemény Zoom-on volt megtartva, téma a zöldrefestés, annak számos aspektusa, a cégek, a kormányzat zöldre festése, és ehhez képest az emberek lehetősége, választása volt.