A klímaváltozás fokozott kockázatot jelent a gyerekekre

2023. november 20.

Hírek

Az UNICEF jelentése szerint 2016 és 2021 között közel 43,1 millió gyerek (azaz átlagolva naponta 20 ezer) kényszerült elhagyni az otthonát az időjáráshoz kapcsolódó természeti katasztrófák következtében. Ez a szám a következő 30 évben akár több mint a duplájára is emelkedhet.

Kötelező lehet a második gyerek Kínában?

2015. február 14.

Hírek

4 évtizeddel a kínai egykepolitika bevezetése után újra kell gondolni a világ legnépesebb országának családpolitikáját. Öregszik a társadalom és kevés a nő.

Megszüntetheti az egykézést Kína

2013. november 16.

Hírek

Az egy háztartás-egy gyerek elvhez 30 éve ragaszkodnak Kínában. Most a kormány részlegesen szakíthat azzal a politikájával, hogy bünteti azokat, akik második gyereket is vállalnak – legalábbis az állami tulajdonú Xinhua hírügynökség szerint.

Szennyezés miatt aggódnak a gyerekek

2012. november 26.

Hírek

Gyerekekkel készült nemzetközi kutatás szerint, bár sokuk élt már át különféle természeti katasztrófát, leginkább a környezetszennyezés aggasztja őket mind a fejlett, mind a fejlődő országokban.

Békamentés és szemléletformálás

2011. november 30.

Hírek

Farmoson a békamentés fiatalok bevonásával zajlik. A mentett békák száma mellett nagy figyelmet érdemel az a szemléletváltozás is, mely a gyerekekben a természetvédelmi munka során végbemegy.