Napi max. 2 kg medvehagyma gyűjthető

2019. március 21.

Hírek

Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek, a kereskedelmi célú gyűjtéshez pedig minden esetben engedély szükséges – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Ésszel és mértékkel – medvehagyma kisokos

2018. március 17.

Hírek

Szokatlanul korán kezdődik az idei medvehagymaszezon. A nyersen fogyasztva és ételek összetevőjeként is rendkívül népszerű gyógynövény Magyarországon sok helyen megtalálható. Gyűjtésének azonban van néhány szabálya, amelyet az egészségünk és a pénztárcánk védelme érdekében fontos betartani!

Életbevágó kérdés: medvehagyma vagy gyöngyvirág?

2017. április 9.

Hírek

Egyre kedveltebb lett a medvehagyma. Április elején szinte úton-útfélen árulják, de azért nem árt az óvatosság, mert a medvehagyma levele könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág levelével, mely súlyosan mérgező!

Így szabad medvehagymát gyűjteni

2017. március 25.

Hírek

A medvehagyma gyűjtési szezonja március vége, április eleje. Sokan nincsenek azonban tisztában azzal, hogy a hazánkban több helyen is megteremő „vadfokhagyma” gyűjtése engedélyhez kötött. Emellett, mivel élelmiszernek minősül, így az általános jelölési, nyomon követési előírások is ugyanúgy vonatkoznak rá, mint a termesztett zöldségekre, gyümölcsökre. A NÉBIH összegyűjtötte a témában a legfontosabb tudnivalókat.

Ehető kincseivel is csalogatnak bennünket az erdők

2017. március 11.

Hírek

A tavasz megérkezésével egyre gyakrabban jut eszünkbe, hogy sétát tegyünk a természetben. Indulás előtt érdemes tájékozódni a szabályokról és az előírásokról is. A gyógynövények, ehető növények, gombák és vadgyümölcsök gyűjtése nem csak a szakértők privilégiuma, a kirándulóknak nem védett területen csupán három aranyszabályra kell gondosan odafigyelniük.

Veszélyben a Sóstói-erdő vadvirágai!

2013. május 1.

Hírek

Sajnálatos jelenség, hogy Nyíregyháza parkerdejében május elején nagy számban garázdálkodnak azok, akik séta vagy kikapcsolódás helyett kifejezetten a vadvirágokra vadásznak. Anyák napja és a ballagás közeledtével sok helyen egész egyszerűen letarolják a gyöngyvirágmezőket az erdő legszebb részein.