Így fegyelmeznék a bunkó autósokat

2019. december 6.

Hírek

Kicsit utópisztikusnak hangzik az angliai farmerek ötlete, de elegük van a szeméttel teli földekből. Rányomtatnák a gyorséttermi pohárra a rendszámot, hogy tudják, melyik autós dobta el.

A gyorséttermi sült krumpli titkai

2017. január 30.

Hírek

Napjaink egyik legkedveltebb étele a bő zsiradékban sült burgonya, mely szinte valamennyi gyorsétkezdében fogyasztható. A Nébih emberei most 4 gyorsétteremlánc – Burger King, BelFrit, McDonald’s, KFC – sült krumpliját vizsgálták meg “szupermenta” tesztjükben.

Háború dúl Firenze és a McDonald’s között is

2016. november 5.

Hírek

Az olasz városoknak nem kell az amerikai gyorskaja. Helyi rendelkezésekkel igyekeznek útját állni az olaszok a McDonald’s terjeszkedésének. A gyorsétteremláncnak megéri beszállni a versenybe. A Vatikánban nyitandó McDonald’s ellenzői közé a Szentszék bíborosai is beszálltak.

Diétamítosz – így öl a gyorskaja

2015. május 12.

Hírek

A gyorséttermi ételeken alapuló egyhangú táplálkozás megöli az elhízás, a szívbetegségek, a cukorbaj és a rák ellen óvó bélbaktériumokat – derült ki egy kutatásból, mely összefüggést fedezett fel a jótékony baktériumok, az étrend és az általános egészségi állapot között.

Részben GMO mentes gyorsetető

2015. május 5.

Hírek

Elsőként vonja ki a világon a genetikailag módosított élelmiszereket kínálatából egy amerikai gyorsétterem lánc. A Chipotle hálózat azzal indokolja a döntést, hogy a GMO-k hosszú távú hatásai vitatottak és termesztésük súlyosan károsíthatja a környezetet. Az étteremlánc viszont a csirke- és a disznóhúsoknál várhatóan ezután sem tudja kiküszöbölni a GMO-hatást.

Játékkal manipulálnak a gyorséttermi gyerek reklámok

2013. szeptember 25.

Hírek

A gyorséttermek reklámjait vonta vizsgálat alá, egy most megjelent angol kutatás és megállapította, hogy a gyermekeknek szóló reklámok tudatosan manipuláltak. Étel helyett ingyenes játékfigurákkal csábítják túlfogyasztásra a kicsiket.

Meki műkrumpli 17 összetevőből

2013. július 4.

Hírek

A McDonald’s által tavaly kezdeményezett “átláthatóság” kampány célja: a Mc Donald’s étteremláncról való egészségtudatos kép kialakítása lett volna. Azonban ahelyett, hogy az emberek pozitívan beszéltek volna róla az egyes fórumokon, összességében azt tárgyalták ki mennyire undorítónak találják a Mc Donald’s-os ételeket.

Dagad a botrány a KFC és a McDonald’s beszállítóinál

2012. december 21.

Hírek

Komoly visszaélésekre derített fényt a KFC és a McDonald’s csirkehús-beszállítóinál a kínai központi televízió. A KFC tudta, hogy kínai beszállítói számos antibiotikummal és hormonkeverékkel kezelték az általa felvásárolt csirkéket, a vállalat mégsem jelentette az ügyet az illetékes hatóságoknál.