Kertész leszek! – 2016. decemberi alkalom

2016. december 12.

Helyszín: Budapest, MTA Könyvtár és Információs Központ

Programok

A Magyar Szociológiai Társaság Holisztikus Ökológiai Szakosztálya egy új ökológiai fórumot indított el 2015-ben „Változó világ” címmel az MTA Könyvtár és Információs Központban. Az ez évi rendezvénysorozat alcíme: "Kertész leszek!" A programsorozat bemutatkozása és a teljes évi program itt olvasható>>>>. Tisztelettel meghívjuk a rendezvénysorozat következő alkalmára. Előadást tart: Gyulai Iván (az Ökológiai Intézet a Fenntartható… Tovább »

Be szabad-e árazni a természetet? A globális pénzrendszer totális fenntarthatatlansága

2016. július 11.

Hírek

Föld élő rendszereinek állapota kulcskérdés az emberiség fennmaradása szempontjából. Egyes kutatók szerint a biológiai sokféleség csökkenését úgy lehet megállatani, ha meghatározzuk bolygónk bioszférája által nyúltott “ökoszisztéma-szolgáltatások” pénzbeni értékét, mert akkor látható lesz, hogy ez többet jelent, mint a közvetlen befektetés hozama.

Justitia Regnorum Fundamentum díjak 2015

2015. július 4.

Hírek

Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság volt elnöke, Gerner Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem német Nyelvészeti Tanszékének vezetője, valamint Gyulai Iván ökológus, intézetigazgató,az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke kapta az idei Justitia Regnorum Fundamentum díjat.

Zöld konferencia a Parlamentben

2012. szeptember 21.

Hírek

Szeptember 20-án a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és partnerei konferencián értékelték a júniusban megtartott nemzetközi “Rio+20” konferencia utáni helyzetet.

Korunk válságai és a fenntartható fejlődés

2012. április 03.

Helyszín: Szeged, Boldogasszony sgt. 6

Sajtótájékoztatók

Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára tisztelettel meghívja Önt „Korunk válságai és a fenntartható fejlődés“  című előadására. Előadó: Gyulai Iván.

Komposztáló kas

2011. május 26.

Hírek

Kevesebb hulladék, több környezetkultúra, jó termőföld és saját élelmiszer! Itt az új, hazai elméből kipattant frappáns kerti találmány, mely komposztáló és veteményes egyben: a komposztáló kas!