Brazília a hadsereget veti be esőerdei védelmében

2020. május 12.

Hírek

Brazília tegnap megkezdte katonai erők telepítését az amazóniai esőerdők védelmére – közölte Hamilton Mourao alelnök. A hadsereg bevetésével arra reagálnak, hogy idén minden korábbinál nagyobb az erdőirtások mértéke, pedig az erdőtüzek szokásos évszaka még el sem kezdődött.

Az US Army miatt terjedhetett el a Lyme-kór?

2019. július 19.

Hírek

Nem kizárt, hogy a Lyme-kór elterjedését a hadsereg egy félrement kísérlete okozta – legalábbis ezt a teóriát vizsgáltatná ki az amerikai képviselőház. A nyomozás során arra keresik a választ, vajon a Pentagon szándékosan fertőzte-e meg a kullancsokat és más rovarokat, hogy ezzel biofegyverré változtassa őket.

Az atomipar sötét oldala: brutálisan radioaktív helyek a Földön

2017. június 1.

Hírek

A sugárzó atomhulladékok problémája sokkal égetőbb, mint amilyennek általában beállítják. Az atomipar érdeke, hogy a sötét oldal sötétben is maradjon. Nekünk pedig az, hogy jól megvilágítsuk. Tíz brutálisan radioaktív hely. Tíz földi pokol. Talán te sem tudtál róluk. Mostanáig.

Trump környezetvédelmi pénzekből fegyverkezne

2017. február 28.

Hírek

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy nem katonai programoktól csoportosítaná át a haderő fejlesztésére szánt 54 milliárd dolláros költségvetési összeget, hanem a környezetvédelemtől, tudományos kutatásoktól és a szegényeket támogató programoktól.

A zöldenergia katonák életét menti meg

2016. február 7.

Hírek

Intelligens hálózatok, mobil napelemek és szélenergia jelentik a biztonságos alternatívát a katonák számára, amikor ellenséges terepen teljesítenek szolgálatot.

Rekordszinten a tengerszint

2014. október 14.

Hírek

Ausztrál tudósok szerint az elmúlt évszázad során nagyobb mértékben emelkedett a globális tengerszint, mint az elmúlt hatezer év bármely hasonló hosszúságú időszakában. A békét is veszélyezteti az éghajlatváltozás

A klímaváltozás a globális katonai konfliktusok katalizátora

2014. május 15.

Hírek

A gyorsuló ütemű klímaváltozás komoly fenyegetést jelent az amerikai nemzetbiztonságra és az egyben a globális politikai konfliktusok katalizátora is – állapította meg egy, a The New York Times által tegnap ismertetett amerikai katonai tanulmány.