Mi lesz a hullámsírban nyugvó luxusautókkal?

2022. június 13.

Hírek

2022 február végén süllyedt el a Felicity Ace nevű hajó, fedélzetén a Volkswagen-konszern négyezer luxusautójával, miután tűz ütött ki a fedélzeten. Környezetvédők szerint súlyos károkra lehet számítani.

Elsüllyedt a luxusautókkal teli teherhajó

2022. március 1.

Hírek

Elsüllyedt a Felicity Ace, a luxusautókat szállító teherhajó, ami február közepén gyulladt ki. Hullámsírban 1900 Audi, 1100 Porsche, 500 Volkswagen, 189 Bentley, és 85 Lamborghini.

Egy vulkán gázfelhője megtévesztette a tudósokat

2021. április 16.

Hírek

A korábbi elemzéssel ellentétben nem a Szuezi-csatornán kialakult hatnapos dugó, hanem az Etna vulkán kitörése okozott kiugró kén-dioxid-szennyezést a Földközi-tenger térségében. Az Európai Unió Sentinel-5P műholdja észlelte a vulkánból több ezer kilométerre is eljutó gázfelhőket.

Kiugró környezetszennyezést okozott a hatnapos hajózár a Szuezi-csatornán

2021. április 15.

Hírek

A megszokottnál ötször nagyobbra nőtt a levegő kén-dioxid-tartalma a csatorna földközi-tengeri oldalán, miután az Ever Given konténerszállító keresztbefordult és napokig eltorlaszolta a szállítási útvonalat. A levegőbe jutó anyagokat még az űrből is lehetett érzékelni.

80 tonna olaj szivárog egy világörökségi terület közelében

2019. március 4.

Hírek

Környezeti katasztrófa bontakozik ki a Csendes óceánon, miután egy nagy hajó zátonyra futott és elkezdett olaj szivárogni belőle a Salamon-szigeteki UNESCO világörökségi terület, a Keleti-Rennel korallzátony közelében, jelentették be az ausztrál hatóságok.

Balesetet szenvedett egy svájci hajó Bősnél

2016. szeptember 11.

Hírek

Ma kora reggel a csallóközi Vajkánál a bősi felvízcsatorna töltésének ütközött a svájci zászló alatt közlekedő kirándulóhajó. A fedélzeten 216 személy tartózkodott, köztük 150 turista. Részeg volt a kapitány.

Két év börtön a spanyol olajkatasztrófáért

2016. január 26.

Hírek

Két év börtönre ítélte gondatlanságból elkövetett természetkárosításért a Prestige tartályhajó kapitányát a a spanyol legfelsőbb bíróság. 13 éve a hajóból kiömlő olaj Spanyolország történetének legsúlyosabb környezeti katasztrófáját okozta.

Nincs felelőse a Prestige olajkatasztrófájának

2013. november 14.

Hírek

Felmentette egy spanyol bíróság az ország történetének legsúlyosabb környezeti katasztrófáját okozó tankhajóbaleset, a Prestige hajótörése ügyében indított per három vádlottját.

Velencéből kitiltanák az óriáshajókat

2013. november 10.

Hírek

Januártól csökkentenék, novembertől végleg megtiltanák a tengerjáró hajók áthaladását a velencei Szent Márk tér előtt. A döntést egyenesen a Chigi Palotában hozták meg, a városvezetők legnagyobb, a környezetvédők és a városlakók kisebb megelégedésére.

Ökosziget is lehetett volna a Costa Concordia

2013. szeptember 21.

Hírek

Kedd hajnalban lezajlott a világ legdrágább tengeri mentőakciója, a Costa Concordiát hosszú előkészítő munka után, egy 19 órás művelet során állították vízszintesbe. Innen elvontatják és darabjaira szedik szét az egykori luxushajót, pedig egy nemzetközi pályázat más sorsot szánt a halálhajónak – hiába.