A legtermészetesebb haltelepítés

2020. június 28.

Hírek

Magyar kutatók kiderítették, hogy a madarak tápcsatornája által is terjedhetnek a halikrák, így jelenhetnek meg teljesen új halfajok – emberi beavatkozás nélkül – a tavakban, belvizekben.

Haltelepítési rekord az angliai folyókban

2016. február 13.

Hírek

A brit Környezetügyi Hatóság közlése szerint rekordmennyiségű tenyésztett halat engedtek szabadon tavaly az angliai folyókba, hogy növeljék azoknak a halpopulációknak méretét, amelyek életterében több évnyi szennyezettség után mostanra javult a vízminőség.

Maradnak a balatoni horgászjegy árak

2015. december 31.

Hírek

Nem drágulnak 2016-ban a balatoni horgászjegyek, így már ötödik éve maradnak változatlanul – közölte Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója.

Visszatértek a fukusimai lazacok

2014. november 7.

Hírek

Visszatért a Fukusimához közeli folyóba azoknak a lazacoknak egy része, amelyeket valószínűleg 2011-ben, a hatalmas erejű földrengés és szökőár, valamint a természeti katasztrófa által az atomerőműben okozott pusztítás évében engedtek útjukra.

16 tonna hal a vasi vizekbe

2014. szeptember 12.

Hírek

Csaknem 16 tonna halat telepítenek ősszel a vasi tavakba, vízfolyásokba, a program nyitányaként tegnap mintegy 2,7 tonna pontyot és amurt eresztettek a Szombathelyi Csónakázó-és Horgásztóba, valamint a magyarszecsődi tóba.

Ahol halakkal bombáznak

2014. július 11.

Hírek

Egészen szokatlan módon telepítik a halakat az Coloradói vadőrök: repülőről szórják a tavakba az állatokat, egyszerűen azért, mert túl bonyolult lenne bármilyen egyéb módon odaszállítani őket. Vagy sikerül, vagy nem.

A nálunk telepített vizák elérték a Fekete tengert

2011. október 9.

Hírek

Hazánkban jelölt vizát fogtak ukrán halászok a Duna Kilia ágában – 18 km-re a Fekete tengertől. Az 50 centis hal Vilkovóig 1580 km-t tett meg, áthaladva a Vaskapu I. és Vaskapu II. vízerőmű rendszeren. A tavaly elindított vizatelepítési program eredményességét igazoló halat a halászok visszaengedték a Dunába – tájékoztatta az ukrán Duna Bioszféra Rezervátum a… Tovább »

Felfrissült a Tisza-tó halállománya

2011. augusztus 26.

Hírek

Összesen 660 ezer ragadozóhal-ivadékot, illetve 52 ezer kilogramm két-, illetve háromnyaras pikkelyes pontyot telepített idén a Tisza-tóba a víztározó halállományát gondozó Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.