Üzenet a Palackban

2018. március 20.

Hírek

A PET Kupa egy filmes csapat kalandos tiszai forgatásából nőtte ki magát egyedülálló környezetvédelmi programmá. Az elért eredmények egyik kulcsa, hogy filmekkel mutatják be a világnak, amit a Tiszáért tesznek. Az évek során összegyűlt archívumból a legérdekesebb jelenetek felhasználásával most egy új, önálló dokumentumfilm született, mely egy órában meséli le a Tiszai PET Kupa történetét… Tovább »

Ötödször startol a PET Kupa

2017. június 29.

Hírek

A Tisza hulladékszennyezése óriási környezet-, és természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására létrejött non-profit, civil kezdeményezés. A PET kalózok célkitűzése többek között a hatalmas PET palack áradatnak hadat üzenni, amely évről évre elárasztja a Tisza-folyót.

Átadták a Herman Ottó-díjakat a Parlamentben

2015. február 28.

Hírek

Herman Ottó-díjakkal tüntettek ki kutatókat, tudósokat és pedagógusokat három kategóriában a Parlamentben, a Herman Ottó-emlékév zárásaként tartott emlékülésen. Díjazták a gömörszőlősi Paraszt Wellness Programot is.

XXVIII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

2013. május 16. - 2013. május 19.

Helyszín: Gömörszőlős

Programok

XXVIII. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness  2013. május 16-19. A név még az elején született, amikor is Márkus István barátommal a 35 fokos nyári rekkenő hőségben gazoltuk a biokertet. Kínunkban rengeteget nevettünk és elképzeltük hogyan lehetne bevonni ezekbe a munkákba a városi puhány embereket. Jött a „Való (vas)Villa”, a „Farm Ville 3D!” és a „Paraszt-Wellness”… Immár közel 20… Tovább »

Ismét kerestük a jövőt

2013. május 6.

Hírek

Budapesten az Országos Mezőgazdasági Könyvtár ad átmeneti otthont a Tükörben a Világ vándorkiállításnak, melynek keretein belül újra megrendezésre került a „Jövőkereső” konferencia, melyet a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Jövőkereső-jelentés a magyar társadalomnak című kiadványa indított útjára.