Visszatelepítik a rákosi viperákat a Hanságba

2019. július 9.

Hírek

Rákosi viperákat telepítenek vissza a szakemberek a Hanságba, az évek óta futó program keretében a héten újabb egyedeket engedtek szabadon a Lébény közelében lévő zárt és biztonságos gyepterületen.

Im memoriam Nagy László (1944 – 2019)

2019. január 25.

Hírek

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság mély fájdalommal tudatja, hogy szeretett kollégánk, Nagy László, a park nyugalmazott Pro Natura Díjas természetvédelmi őrkerület-vezetője, a hansági lápvilág elhivatott őrzője, a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjének birtokosa, 2019. január 23-án itt hagyott bennünket.

Újjáéledő Hanság

2016. október 28.

Hírek

Az előző európai uniós ciklusban mintegy 36 milliárd forintból fejlesztettek természetvédelmi területeket Magyarországon, és 2015-16-ban 31 Mrd értékben nyújtottak be pályázatokat a nemzeti parkok – mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára Lébényben.

Biológusok Hany Istók nyomdokán

2012. július 3.

Hírek

Június 22-24-én a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság, alig egy hónap szünet után ismét teljes hétvégés felmérést tartott 43 szakértő részvételével. A helyszínt ezúttal a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai jelölték ki a Bősárkány falu közelében elterülő Pintér-Hanyon.