Érthetetlen esztelen károkozás a Hármashatár-hegyen

2019. május 8.

Hírek

Megmagyarázhatatlan vandalizmusról érkezett több bejelentés a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészetéhez az elmúlt napokban: a Hármashatár-hegy környékén valaki baltával hasítja le a fák kérgére festett turistajelzéseket. Amellett, hogy az erdőjárók így eltévedhetnek, a károkozás a fák pusztulásához is vezethet. Az erdészet a lakosság segítségét kéri a károk felméréséhez.

Interaktív tanösvény a Hármashatár-hegyen

2018. november 25.

Hírek

A budapesti Hármashatár-hegy egykori újraerdősítését vezető Guckler Károly főerdőmesterről nevezték el a Pilisi Parkerdő Zrt. új tanösvényét. A héten átadott, 3,5 km. hosszú útszakaszon a főváros környéki erdők élővilágát és az óbudai térség történelmét bemutató interaktív táblák mellett két újonnan kiépített kilátópont is természetjárásra csábít.

Megmenekül Simicska luxuspanorámája, és a védett állatok

2016. december 31.

Hírek

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetséget kiáll a magyar természetért.Nem kap a szomszédba olimpiai mountainbike-pályát Simicska Lajos, megmenekülnek a szigorúan védett haragos siklók, ürgék és a természetvédelmi terület: megváltoztatta ugyanis a döntését az olim­piai pályázatot menedzselő Budapest 2024 Zrt. a hármashatár-hegyi helyszínről.

Az olimpiai lázálom miatt veszélyben a hármashatárhegyi ürgék

2016. december 24.

Hírek

Az ország ürgeállománya vészesen csökken az utóbbi évtizedekben. Különösen a legeltetés felhagyása miatt bekövetkezett élőhelyvesztés következtében. A tervezett olimpiai biciklipálya érintett területe, a Vöröskővár a fokozottan védett vajszínű atracél egyetlen magyarországi élőhelye! Rajtuk kívül az ürgék, és a kaszpi haragossikló is veszélybe kerülhet.

Élvezze a Hármashatár-hegyi kilátópont panorámáját!

2016. április 10.

Hírek

A főváros közvetlen közelében lévő Hármashatár-hegy turisztikai fejlesztési programja keretében elkészült, és már látogatható a Pilisi Parkerdő Zrt. teljes budapesti panorámát kínáló kilátópontja.

Ismét megúszták a börtönt a természetkárosítók

2015. június 26.

Hírek

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték első fokon Csipak Péter vállalkozót természetkárosítás miatt, mivel házát védett természeti területre „terjesztette ki”. A többi vádlottra is felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki tegnap a Fővárosi Törvényszék bírája, és a vállalkozóval együtt mindannyian pénzbüntetést is fizethetnek.

Merre tovább Hármashatár-hegy?

2012. szeptember 13.

Hírek

A Pilisi Parkerdő ökoturisztikai centrummá fejlesztené a Hármashatár-hegy tetejét. A a ZöldBázis Turistaközpont létrehozását évek óta akadályozza egy korábbi szerződésből ott maradt repülős cég. A parkerdő a helyszínen tartott sajtótájékoztatót.