3 súlyosan környezetszennyező divatjelenség

2023. május 14.

Hírek

A divatipar bevett módszerei és eszközei több módon és szinten károsítják környezetünket, mint azt elsőre gondolnánk. Egy-egy változásért kiáltó helyzet nem ritkán valami olyasmihez kapcsolódik, ami mára szerves része lett a mindennapi életünknek. Az alábbi 3 példa rávilágít arra, hogy sürgősen változtatnunk kell a divatról, mi több, az öltözködésünkről való gondolkodásunkon – és persze a… Tovább »

Új esélyt ad a használt ruháknak a Westend

2022. május 8.

Hírek

Már az indulásnál 800 kilónyi használtruha gyűlt össze a Westend ReStore-ban, a bevásárlóközpont új, használtruha-gyűjtő helyiségében, ahol új életet kapnak a ruhák. Az érdeklődés hatalmas, egyre több embernek fontos, hogy fenntartható módon élje az életét, és csökkentse ökológiai lábnyomát.

Afrika súlyos árat fizet a gazdag országok divatőrületéért

2021. február 8.

Hírek

Ha valaki meg akar szabadulni azoktól a ruháktól, amiket már nem hord, de nem szeretné kidobni őket, az egyik kézenfekvő megoldás, hogy adományboltoknak vagy turkálóknak adja tovább – gondolhatnánk. A ruhaadományok 80 %-a a szemétben végzi, néhány afrikai ország pedig lassan belefullad a textilhulladékba.

Second Handben vásárolni nem szégyen, sőt!

2016. augusztus 2.

Hírek

20 millió tonna textilhulladék keletkezik évente Magyarországon melynek a fele mesterséges anyagokat tartalmaz, így egyáltalán nem, vagy nagyon nehezen bomlanak le a környezetben. Ruhavásárlás okosan.

Szeresd a ruhádat

2014. február 16.

Hírek

Neves áruházláncok is csatlakoztak ahhoz a brit kampányhoz, amelyet egy környezettudatos stratégiákat kidolgozó nonprofit szervezet indított, hogy kevesebb használt ruha menjen veszendőbe. Évente 350 ezer tonna ruha kerül a brit szeméttelepekre.