Bezuhant a hazai üzemanyagfogyasztás

2023. április 21.

Hírek

Bár az első negyed év során a márkás hazai kutak forgalma soha nem látott mértékben, közel ötödével esett, ez csak a 2021 végén bevezetett, még ennél is nagyobb ugrást hozó hatósági árrendszer tavaly év végi megszűntetésének hatása.

Jönnek a nemzeti tüzépek – kinek lesz ez nagy buli?

2023. február 27.

Hírek

Egy friss törvényjavaslat szerint a kormány megszabott áron vásárolná fel az exportra szánt építőanyagokat, az árukészletből pedig Nemzeti Építőanyag Kereskedéseket állítana fel. A gyártás és az épületek energiahatékonyságának növelése érdekében a magyar építőanyag-gyártókat adókedvezményben részesítenék, a magánszemélyek önerőből történő épületenergetikai beruházásait pedig áfa-visszatérítéssel támogatnák.

Kivezeti az Orbán kormány az üzemanyagok hatósági árát

2022. december 7.

Hírek

A kormány a Mol javaslatára megszünteti az üzemanyagár-stoppot – jelentette be Gulyás Gergely a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatóval kedd éjszaka tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján. A lépés 23 órától életbe is lépett, így már a Mol kutakon 641 forint a 95-ös benzin és 699 forint a dízel literenkénti ára. A piaci ár adott és egységes, vagyis senki… Tovább »

Amit a hatósági áras tűzifaprogramról tudni lehet

2022. szeptember 18.

Hírek

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál, közölte ma reggel az Agrárminisztérium. Mint írták: az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni. Az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben az ország 152 értékesítési pontján.

A Molnál napi egy tankolás mehet hatósági áron

2022. augusztus 6.

Hírek

Reagált az olajvállalat arra, hogy a kútjain tankolók jelzése szerint egy nap többször tankolva, másodjára már nem kaphatnak a kedvezményes, 480 forintos áron üzemanyagot, még akkor sem, ha összesen kevesebb, mint 50 litert tankoltak. Hogyan lehet 500 milliárdos profitja a Molnak, ha 480-ért adta az üzemanyagot?