Fémhulladékból, hogy lesz újra termék?

2015. október 18.

Hírek

A szelektív hulladékgyűjtés nem csak a hulladékgyűjtő konténerek használatából és a lakosság felelős gyűjtéséből áll, emellett nagyon fontos, hogy működőképes legyen az egész hulladékhasznosító rendszer.

Papír hulladékból hogy lesz újra termék?

2015. október 12.

Hírek

A szelektív hulladékgyűjtés nem csak a hulladékgyűjtő konténerek használatából és a lakosság felelős gyűjtéséből áll, emellett nagyon fontos, hogy működőképes legyen az egész hulladékhasznosító rendszer.

Körös-szögi hulladékos fejlesztések

2015. június 14.

Hírek

Terepbejárással egybekötött sajtóbejáráson mutatták be a Körös-szögi Kistérség Hulladékgazdálkodási Rendszer továbbfejlesztésének eredményeit. A kistérség települései (Szarvas, Gyomaendrőd, Kondoros, Kardos, Csabacsűd) jelentős erőfeszítéseket tettek hulladékgazdálkodási közszolgáltatói kötelezettségeik teljesítése érdekében. De van még bőven mit tenni.

3 szakmai díjat nyert a fővárosi házhoz menő hulladékgyűjtési program

2015. május 15.

Hírek

2 év alatt befejezte a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer kialakítását a főváros. A projektben a FKF Nonprofit Zrt. 400 ezer új szelektív hulladékgyűjtő tartályt helyezett ki, így biztosítva minden budapesti lakosnak a hulladékok otthoni szétválogatását. Az ötmilliárdos beruházás döntően európai uniós támogatásból valósult meg, és három díjat is kiérdemelt.

Új szemétszállítási szabályok

2015. január 6.

Hírek

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két méretű gyűjtőedényt kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebből a képződő hulladék mennyisége szerint választhatnak – egyebek mellett ezt is tartalmazza a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési sajtótájékoztató

2014. november 13.

Helyszín: udapest Főváros Önkormányzata, Sajtóközpont

Sajtótájékoztatók

Záró szakaszához ért a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert népszerűsítő lakossági tájékoztató kampány. A tájékoztatót a társas- és családi házak számára megrendezett szelektív gyűjtési játék, a „Budapesti Szelektív Kupa” ünnepélyes díjátadója zárja.

Ismerkedés az új szelektív kukásautókkal

2014. július 02.

Helyszín: Budapest, Városház utca 9–11

Sajtótájékoztatók

Új hulladékgyűjtő célgépek érkeztek Budapestre, amelyek kizárólag a szelektív hulladékot fogják begyűjteni, ráadásul mindezt környezetkímélő módon, gázhajtással. Ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a FŐVÁROSI HÁZHOZ MENŐ SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSI RENDSZER kiépítése.

Hulladékos attitűdök

2014. január 31.

Hírek

Sok vitát generál a szelektív hulladékgyűjtés kérdése hazánkban. A tények ettől nem változnak: mindenkinek így kellene gyűjtenie. Jelennek meg vélemények, ellenvélemények, mégis azt gondolom, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy ki milyen attitűddel áll a kérdéshez.