Erkölcsi kötelességünk vegává válni?

2019. május 4.

Hírek

Az ember számtalan okból válhat vegetáriánussá: egészségügyi, ízlésbeli és vallási okai is lehetnek annak, hogy valaki felhagy a húsevéssel. Egyre többen vannak azonban, akik szerint a vegetáriánus táplálkozás nemcsak egy a lehetséges opciók közül, hanem az egyetlen morálisan elfogadható választás. A húsfogyasztás- és termelés környezeti hatásaitól az állatok jólétére vonatkozó megfontolásokig számos érv elhangzik ezekben… Tovább »

Árnyék és víz segít állatainknak kibírni a hőséget

2016. július 9.

Hírek

A nyári kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat is megviseli. Ki-ki a saját lehetőségeihez képest próbálja magát hűteni. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat és jó tanácsokat, hogyan gondoskodjunk kedvenceinkről és haszonállatainkról a nyári hőségben.

Megdöbbentő magyar rövidfilm

2015. április 14.

Hírek

Nehéz a Gift című magyar rövidfilm mellett könnyek és mély megdöbbenés nélkül elmenni. Az alkotók nem bízták a véletlenre a sokkszerű hatást. A film története mindennapos és talán pont emiatt megrázó, de a szavak helyett beszéljenek a képkockák.

Egyre több a veszett állat

2013. november 10.

Hírek

A veszettség a magyar vörös rókák körében ismét sűrűbben fordul elő. Szeptember közepe óta már tucatnyi állatnál igazolták a fertőzést, a vírus Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyét érinti. Egyelőre rejtély, hogy a betegség hogyan jutott be észrevétlenül az ország közepére. Pár jó tanács, hogy az emberre is halálos kór elkerülhető, megelőzhető lehessen.

Ne hagyjuk megfagyni a háziállatokat!

2012. december 8.

Hírek

Ha zord hidegre fordul az időjárás az utcán lévő emberek mellett ilyenkor a szabadban sétáltatott, a kinn tartott állatokra is oda kell figyelnünk. Mire jó a kutyacipő? Hideg ellen kutyaruha?! Milyen a jó téli kutyaház?

Hőségriadó a háziállatoknak is!

2012. június 18.

Hírek

Van, ahol a nyári kánikulában a tűző napon, árnyéktól mentes helyen, láncra verve tartanak kutyát. Az ilyen állatok kis időn belül hőgutát kaphatnak, és el is pusztulhatnak. A felelőtlen gazda ilyen esetben az állatkínzás bűncselekményét követi el, amiért két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kutyahideg lesz – a Fauna Alapítvány felhívása

2012. február 3.

Hírek

A napokban a lehűlés helyenként elérheti -25 Celsius fokot, ezért kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljen kedvenceire, házi állataira, az énekes madarakra és a kóbor állatokra is!

Állatvédelmi felvonulás Budapesten

2011. október 3.

Hírek

Állatokkal vonultak fel a résztvevők a budapesti Andrássy úton az Állatok Világnapja alkalmából szervezett felvonuláson és megemlékezésen.

Legfeljebb 5 kedvtelésből tartott állat vihető külföldi utazásra

2011. július 24.

Hírek

Számos dologra érdemes figyelniük azoknak, akik állatokat is szeretnének magukkal vinni külföldi nyaralásukra. Az Európai Unió minden tagállamára érvényes, hogy legfeljebb öt házi kedvenc szállítása minősül nem kereskedelmi célúnak, és a tulajdonosnak vagy egy általa megbízott személynek ott kell lennie az állattal.