Hollandia betiltaná a “betegre beltenyésztett” háziállatokat

2023. január 24.

Hírek

Hollandiában hamarosan tilos lehet majd túlságosan lapos orrú kutyákat, lógó fülű macskákat és hasonló “dizájner” háziállatokat tartani, reklámanyagokban vagy a közösségi médiában mutogatni. Piet Adema kultúráért, természetért és élelemminőségért felelős miniszter szerint azért van szükség tiltó intézkedésekre, mert mint fogalmazott, “pokollá tesszük ártatlan állatok életét csak azért, mert azt gondoljuk, hogy szépek vagy cukik.” A… Tovább »

Mekkora az állateledelek ökológiai mancsnyoma?

2022. november 21.

Hírek

Egy új kutatás azt elemezte, hogy a nedves táp, a száraz táp vagy az otthon készített állateledel etetése jár-e jelentősebb környezeti hatásokkal. Hétszeresen károsabb a környezetre a nedves.

Harc az elemekkel, avagy hogyan lehet a kutyákat megfürdetni

2022. október 14.

Hírek

Mivel a kutyák köztudottan szeretik a bűzös dolgokat, és előszeretettel hempergőznek meg sárban, porban, sőt akár trágyadombon is, ezért aztán személyes sértésként élik meg, ha a gazdik rájuk akarja tukmálni a fürdést. Vagy legalábbis így viselkednek, mert kevés dolog hasonlít a szabadfogású birkózáshoz annyira, mint a kutyafürdetés. Ha te magad is küzdesz a négylábúddal, akkor… Tovább »

A kedves és játékos óriás a Maine Coon

2022. október 9.

Hírek

A Maine Coon igen népszerű macskafajta, ezt leginkább különleges megjelenésének köszönheti a hatalmas bundájú kedvenc. Gyönyörű szőrzete azonnal megbabonáz mindenkit. Az elegáns, fenséges külső mögött egy barátságos, játékos cicát ismerhetünk meg. 

Tanácsok, hogy elkerüljük a leggyakoribb téli állattartási problémákat

2022. január 28.

Hírek

Az állatokat nemcsak szeretni kell, de megfelelően tartani, gondoskodni is kell tudni róluk ahhoz, hogy hosszú, egészséges életük lehessen. Manapság nagyon sokféle kedvenccel oszthatjuk meg az otthonunkat a kutyáktól és macskáktól kezdve az egzotikus hüllőkön és madarakon át, az akváriumok kedvelt lakóiig. A tél több házikedvenc esetén okoz bonyodalmakat, és a hőmérséklet csökkenése bizonyos állatoknál… Tovább »

Életveszélyesek az ausztrál macskák

2020. május 17.

Hírek

Évi 297 millió őshonos állatot ölnek meg a városokban szabadon mászkáló házikedvencek. Kutatók szerint már egy kóborló macska is elég ahhoz, hogy bizonyos fajok hanyatlásnak induljanak.

Pozitív lett egy francia macska vírustesztje

2020. május 3.

Hírek

Franciaországban pozitív lett egy macska koronavírus-tesztje, a fertőzést feltételezhetően a gazdáitól kapta el – közölte tegnap a Párizshoz közeli Alfort nemzeti állatorvosi főiskolája (ENVA), amely a fertőzötteknek azt javasolja, hogy tartsanak távolságot házi kedvenceiktől is.

Tudta, hogy a macskák is stresszelhetnek?

2017. március 21.

Hírek

Tapasztalta-e már, hogy egy megszokottól eltérő helyzet, esemény miatt cicája viselkedése hosszabb-rövidebb időre feltűnően megváltozott? A „Nagy Macskás Felmérés” több, mint kétezer válaszadója közül sokan vettek már észre kedvencüknél olyan tüneteket, mint például a karmolászás, szokatlan vizelés, az étvágy megváltozása vagy az elrejtőzés.

Szilveszteri petárdabalesetek – házi kedvenceink is veszélyben

2013. december 30.

Hírek

Az óévbúcsúztatókor használt legális petárdák durrogtatásából képződő fény és hanghatásoktól házi kedvenceink annyira megijedhetnek, hogy elmenekülnek, és akár soha többé nem kerülnek elő. Egy ijedt kutya vagy macska a sokkhatás közepette kialakuló félelmében akár marhat vagy haraphat. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető lehet, hogy a Szilveszteri petárdázásból eredően a háziállatok kapcsán kellemetlen szituációkba keveredjünk.