Ne hagyd, hogy átverjenek a multik!

2019. január 12.

Hírek

Veszel egy új mosógépet, amely tönkremegy pár hónappal a jótállási idő lejárta után. Szerelőt nem találsz, vagy csak olyat, aki méregdrágán javítaná meg. Ismerős? A statisztikák szerint egyre gyakrabban fordul elő ilyesmi. Végre fellázadtak a gyorsan elromló és javíthatatlan háztartási gépek ellen. Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Magyar Természetvédők a tervezett elavulás ellen.

Új szabály készül a háztartartási gépekre

2018. március 10.

Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogszabálytervezete alapján a jövőben szankcionálható lenne a kereskedő, ha nem megfelelően tájékoztatja vásárlóit a nála kapható háztartási gépek energiafogyasztásáról.

Ismét lefagyott az Otthon Melege

2017. augusztus 15.

Hírek

Otthon Melege: elfogyott a pénz, fél nap után felfüggesztették a pályázatot. Az észak-magyarországi régióban is beteltek a helyek a háztartásigép-cserét támogató programban.

Ismét látványpályázat háztartási gépek cseréjéhez

2017. augusztus 7.

Hírek

Ma elindult a háztartási nagygépek csereprogramja, elsőként az észak-alföldi régióban élők nyújthatják be a támogatási igényeiket – közölte Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára. A 600 milliós országos keret többszöröse megy határon túli focistadionokra.

Félrevezetők az energiacímkék

2017. június 24.

Hírek

A háztartási készülékek sokkal több energiát fogyasztanak, mint amennyit a gyártók feltüntetnek – derült ki egy európai uniós felmérésből.

Ön is így választ háztartási gépet?

2017. április 23.

Hírek

Az ár után az energiahatékonyság a második legfontosabb szempont a háztartási gépek vásárlói számára a MediaMarkt felmérése alapján.

Bezárt a hűtőpályázat

2016. július 29.

Hírek

Összesen 46 ezren jelentkeztek a félmilliárd forintból gazdálkodó állami hűtőcserepályázaton, amellyel készülékenként 25-45 ezer forintos támogatás nyerhető el. A jelképes keret miatt ez inkább csak “látványpályázat”

Ezekkel a gépekkel spórolhat

2014. november 22.

Hírek

5 éve segít a vásárlóknak egy zöld cimke. Az „E.ON Energiatakarékossági Díj 2014 nyertese” címkét kapnak azok a háztartási készülékek, melyek a TÜV Rheinland cég vizsgálatai alapján energiafogyasztási szempontból a leghatékonyabbnak bizonyultak. Idén újdonságként kerültek be a vizsgálandó körbe a LED lámpák. Okos vásárlással akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente. Nem mindig a legdrágább… Tovább »

Öregszik a magyar háztartási géppark

2013. március 6.

Hírek

2009-hez képest minden nagyháztartásigép kategóriában emelkedett a 8 évnél idősebb készülékek aránya – derül ki a CECED Magyarország Egyesülés, a hazai háztartásigép-gyártó és –forgalmazó vállalatokat tömörítő szakmai szövetség legfrissebb tanulmányából.